SIN VLADE DIVCA U VELIKOM PROBLEMU U AMERICI. Preti mu 25 godina zatvora

Vlade Divac će morati opasno da pripazi na svog sina Matiju (20)

Ukoliko bi sledeći put napravio isti prekršaj, Divčev sin bi mogao da se suoči s veoma ozbiljnim kaznama po američkim zakonima. Matija bi zbog vožnje u pijanom stanju mogao da plati veliku novčanu kaznu, ali bi mogao i da na više godina završi iza rešetaka. Ukoliko ni to ne bi delovalo, pa bi on eventualno ponovo bio uhvaćen u pijanom stanju ili u bilo kom krivičnom delu, mogao bi biti osuđen čak i na doživotnu robiju s pomilovanjem nakon odsluženih 25 godina zatvora.

Podsetimo, saobraćajna patrola je 14. januara ove godine u 1.18 zaustavila na aveniji Kapitol automobil „tesla“, a za volanom se nalazio Divčev mlađi sin, kome je utvrđena nedozvoljena količina alkohola u krvi. Matija je odmah priveden u policijsku stanicu, gde je zadržan na trežnjenju. Vlade i Snežana, nakon što je njihov sin Matija uhapšen, hitno su otputovali u Ameriku da bi mi pomogli da prevaziđe problem u kom se našao.

Snežana Divac je za srpske medije potvrdila da je njen sin Matija uhapšen zato što je vozio pod dejstvom alkohola i da je bio u zatvoru dok se nije otreznio, kao i da je on u Sakramento došao iz Njujorka, gde studira.

– Matija se vraćao sa žurke i popio je više nego što je dozvoljeno. Tačno je da je nakon toga moj sin uhapšen zato što je imao veću količinu alkohola u krvi nego što je dozvoljeno. Policija ga je privela i tamo je zadržan dok se nije otreznio. To bi trebalo da mu bude za nauk da takve stvari ne radi u budućnosti, ali, s druge strane, on je u takvim godinama, svi smo mi to prošli – rekla je Snežana Divac za medije.

Ona je navela da će Matiji policija oduzeti vozačku dozvolu na 30 dana, a da će dobiti i dva dana društveno-korisnog rada, što podrazumeva čišćenje ulice ili tome slično.

– Vladi i meni, kao roditeljima, ovo nije nimalo prijatno, ali Matija je već punoletan i nećemo ga i mi sada kažnjavati. U zatvoru je mogao da vidi sve profile ljudi, i to je za njega novo životno iskustvo. Vidim da je i njemu krivo, ali na greškama se uči – ispričala je Ana Divac.

politika-ekspres.net

Leave a Reply