‘Želim imati dijete sa svojom sestrom i jako smo uzbuđeni’

Samuel Leighton-Dore (25) i njegova sestra Bronte donijeli su odluku koja je šokirala mnoge. Odlučili su imati zajedničko dijete tako da Bronte donira jajne stanice Samuelovom partneru…

Samuel iz Sydneyja u dugogodišnjoj je vezi sa svojim partnerom, fotografom Bradleyjem Tennantom. Par je odlučio imati dijete zajedno, a s obzirom da bi htjeli da dijete ima gene obojice došli su na ideju da Samuelova sestra donira svoje jajne stanice.

– Nije to toliko bizarno, kad bolje razmislite. Koristit ćemo se medicinski potpomognutom oplodnjom. Moja sestra će donirati stanice, a partner spermije i treća surogat osoba će roditi dijete – kaže Samuel.

– To je jedini način da i ja i partner imamo biološku vezu s djetetom – dodaje Samuel.

– Možda zvučim površno nekim ljudima, ali ja mislim da je želja za djetetom s osobom koju voliš prilično prirodna stvar. Nismo ovu odluku donijeli olako. Bebu nećemo imati sigurno još koju godinu s obzirom da je to dugotrajan i skup proces, zato i planiramo ovoliko unaprijed – kaže Samuel.

Dodaje i da je njegova sestra prilično uzbuđena zbog ove ideje i da će djetetu biti posebna teta i kuma.

– Bitno je da dijete ima snažnu žensku ličnost u svom životu, a to će biti moja sestra. Ostatak obitelji nas također podržava. Razgovor s našim roditeljima je prošao glatko. Jasno im je zašto to radimo – dodao je Samuel.

– Nemaju svi toliko razumijevanja, naišli smo na brojne negativne reakcije diljem interneta. Uvijek će biti ljudi koji će širiti mržnju i osuditi nas bez da su saslušali cijelu priču – kaže Samuel.

IZVOR: www.balkanuzivo.com

Leave a Reply