SRBE TREBA OZBILJNO PROUČAVATI NA PSIHIJATRIJI: Kad Ćiro Blažević govori o srpskom fudbalu

Do sada najuspešniji hrvatski trener, koji je 1998. godine reprezentaciju doveo do trećeg mesta na Mundijalu, danas govori kako će Hrvatska da postane prvak sveta.

Ćiro Blažević je uvek bio blagoglagoljiv, a retko kad je pazio šta priča. Zapravo, češće je vodio računa kome priča. Tako se u svakom njegovom obraćanju srpskim medijima mogli čuti neka velika pohvala u čemu uvek ima pomalo i podilaženja javnosti. Voli Ćiro da ga vole.

“Toliko su jadni čekali, igrači su im igrali u najvećim klubovima, a nikad ih nije bilo na velikoj smotri – ni na Evropskom, ni na Svetskom prvenstvu. Veoma sam srećan da su napokon uspeli i dugo su čekali, zaslužili su to. Gotovo sam siguran da će igrati značajnu ulogu”, ovo je govorio Blažević kada se naša reprezentacija kvalifikovala.

“Toliko su jadni čekali”… Uvek se njegove reči, što bi se reklo takav je čovek, mogu dvostruko tumačiti.

A šta kaže posle ispadanja Srbije.

U intervjuu  između ostalog komentarisao je i rezultat Srbije.

“Niste napravili rezultat kakav ste mogli, ali ste ostavili utisak fudbalske moći. Ma znate šta, vi ne vodite računa o detaljima, kada biste brinuli o sitnicama koje život znače, napravili biste veliku karijeru. Imate talenata, igrače, samo ne znam te vaše rukovodioce Saveza, trenere, selektore… Pa vi ste fenomen, vas bi trebalo ozbiljno proučavati”, rekao je Ćiro.

Leave a Reply