POP POBESNEO NA GRAĐANE STEPE STEPANOVIĆA: Vi ste ZARAZA koja se širi Srbijom, ni TURCI nisu branili da se grade crkve! (VIDEO)

Pavlović je rad udruženja okarakterisao kao “nešto najgore i najveću zarazu koja se širi srpskim narodom poistovećujući je sa nevladinim organizacijama

–  Ni Turci nisu branili da Srbi grade pravoslavne bogomolje, ali ovi što to sad rade i nisu hrišćani već bogoborci koji pokušavaju da dave Srpsku pravoslavnu crkvu – ovo su bile reči protojereja-stravrofora Stojadina Pavlovića, upućenih na adresu predstavnika Udruženja stanara naselja Stepa Stepanović (USSNS), koji se protive izgradnji crkvenog objekta pre nego što budu izgrađeni dom zdravlja, još jedna škola i vrtić.

 

– Ovaj protest je prerastao u zloupotrebu nevladinih organizacija i pojedinih političkih partija. Žele da nezadovoljstvo nekoliko ljudi oboje revolucijom! E, nije im crkva instrument preko koga će to ostvariti! Pogrešnu su adresu izabrali – naveo je Pavlović u svojoj “besedi” za vikend.

U svom govoru u okviru liturgije održane proteklog vikenda, koji je preneo TV Hram, a potom se preneo na društvene mreže, Pavlović je rad ovog udruženja okarakterisao kao “nešto najgore i najveću zarazu koja se širi srpskim narodom poistovećujući je sa nevladinim organizacijama”.

 

Povodom izjave direktora Patrijaršijske upravne kancelarije, Udruženje stanara naselja Stepa Stepanović (USSNS) oglasilo se isitčući kako je ovaj velikodostojnik “njihov rad predstavio u potpuno obrnutom svetlu”.

 

U svojoj Fejsbuk objavi, stanari ovog naselja naveli su da su Pavlovićeve izjave “apsolutno netačne i da on na ovaj način zloupotrebljava položaj koji ima u SPC”.

 

– Delovanje gospodina Pavlovića tretiramo kao najprizemnije politikanstvo u okvirima crkve, izrečene neistine, imajući u vidu Pavlovićevu funkciju, dovode do opasnog degradiranja pravoslavnih vrednosti i reputacije Srpske pravoslavne crkve – navodi se u saopštenju

(Espreso.rs)

Leave a Reply