POGLEDAJTE TRENUTAK RUŠENJA MOSTA U ĐENOVI: Automobili padaju u provaliju dok ljudi vrište! NA DESETINE MRTV1H! (VIDEO)

U blizini Đenove, grada na sjeveru Italije, djelimično se urušio nadvožnjak koji čini dio auto-puta, a prema informacijama lokalnih medija poginulo je desetine ljudi. Na internetu je objavljen snimak na kome se vidi trenutak urušavanja nadvožnjaka, a čuje se vrisak u pozadini.

Vijadukt “Morandi”, deo autoputa A10 koji prolazi kroz Đenovu, srušio se oko 11:30. Kako prenosi italijanska agencija ANSA, sa delom mosta palo je i deset automobila, a zvaničnici navode da ima na desetine mrtvih. Za sada je potvrđena smrt 35 osoba, a potraga za preživelima je u toku. Ipak, tokom večernjih časova, premijer Italije Đuzepe Konte predočio je da su život izgubile 22 osobe, ali i da postoji mogućnost da će broj rasti.

Šta znamo do sada:

Most se srušio oko podneva tokom jake oluje i pljuskova
Strahuje se da su poginule desetine osoba, a za sada je potvrđeno 35 žrtava
Nekoliko očevidaca posvedočilo je da su automobili padali sa mosta zajedno sa delovima konstrukcije
Most je izgrađen šezdesetih godina prošlog veka, a rekonstruisan je pre dve godine
Proglašena dvodnevna žalost u Đenovi

Među ruševinama nadvožnjaka i dalje je prisutan veliki broj pripadnika spasilačkih službi koje će nastaviti rad i tokom noći.

Italijanski premijer Đuzepe Konte posetio je večeras mesto nesreće gde se srušio nadvožnjak u Đenovi i nazvao to “ogromnom tragedijom”, te da je “šokantno videti srušeni most i žrtve koje spasioci izvlače”.

Konte je takođe pohvalio stotine spasilaca koji su na mestu nesreće, ističući da su “oni spasli ljude koji su pali sa 45 metara visine i koji su sada živi i u bolnici”.

Šef civilne odbrane Anđelo Boreli rekao je da je u trenutku nesreće na mostu bilo između 30 i 35 automobila i tri teška vozila.

– Prelazio sam taj most stotinu puta. Sada, kao građanin Italije, učiniću sve da dođem do imena i prezimena odgovornih jer je ovo apsolutno neprihvatljivo, umreti na ovakav način u Italiji – rekao je Salvini.

Grad Đenova proglasio je dvodnevnu žalost nakon rušenja mosta, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

“Izražavajući solidarnost i saučešće u ime građana Đenove porodicama žrtava kabinet gradonačelnika proglasio je 15. i 16. avgust dane žalosti”, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply