“Moja žena svake noći u snu doziva nekog Stefana: Kada sam otkrio pravu istinu, zanijemio sam!”

Neke snove zaboravimo odmah, a neke pamtimo danima. Međutim, ovaj Beograđanin nije mogao da se pomiri sa snovima svoje supruge koja je svaku noć dozivala isto muško ime. Ovi snovi su čak i prijetili da im unište vezu, a kada se saznala istina svi su bili šokirani, prenosi “Telegraf“.

Naime, Sandra i Milan bili su u tom periodu u dugogodišnjoj vezi, živjeli su zajedno već godinu dana i planirali su da se vjenčaju.

Oboje su bili zaposleni, veza im je bila stabilna, jednostavno voljeli su se. Nije se moglo naslutiti da im to neko ili nešto može poremetiti, a naročito ne san.

Njeni snovi bili su toliko realni da je u njima čak i razgovarala naglas, a to što je govorila naglas, svaki put je činilo da se Milan pored nje osjeća – odbačeno i zaboravljeno.

Naime, ona je bukvalno svake noći u snu buncala ime – Stefan! Njen momak pokušao je to racionalno da sagleda, ali nikako nije mogao. Nije imao ideju otkud baš to ime, ko je u pitanju i zašto baš njega pominje.

Niko se od njihove najbliže rodbine i prijatelja nije tako zvao. Ni otac, ni brat, a Sandra nije imala nijednog prijatelja koji je nosio to ime.

Ono što mu je prvo prošlo kroz glavu jeste misao da ga djevojka vara sa nekim, od same pomisli na to osjećao se jako tužno, jer ju je volio svim srem i ništa u njihovoj vezi nije ukazivalo na to da postoji neki problem.

Milan je poznavao njene prijatelje i kolege sa posla, sa mnogima je imao prijateljski odnos, zajedno su išli i na putovanja i nikako mu nije ulazilo u glavu gdje je mogla da upozna izvjesnog Stefana kojeg je stalno pominjala u snu.

Dugo se opirao da joj bilo šta kaže, jer je želio da malo ispita stvar. Poslije bezuspješnog traganja da pokuša da sazna ko je taj momak pod tim imenom odlučio je da se obrati psihoterapeutu za savjet.

Riješio je da plati koliko god je potrebno samo da što prije otkrije istinu. Otišao je kod psihoterapeuta i izložio svoj problem.

Psihoterapeut ga je pažljivo saslušao i poslije njegovog izlaganja rekao sljedeće:

“Gospodine, buncanje u snu je često nerazgovjetno, zbog toga postoji mogućnost da čujete pogrešno. Osim toga, ako je sa vašom djevojkom i vama sve u redu i nema nikakvih problema na javi, potrudite se da tako i ostane i nemojte trošiti energiju razmišljajući o tome.”

Poslije tog razgovora kao da mu je malo laknulo, međutim nije se smirio dok nije pitao i samu Sandru.

Jedne večeri prije spavanja sjeo je sa njom i rekao joj o njenom buncanju u snu:

“Draga, ne sumnjam u našu ljubav, ali moraš da mi kažeš ko je taj Stefan čije ime skoro svake noći pominješ u snu?”

Uopšte se nije iznenadila, pogledala ga je mirno sa blagim osmijehom na licu. U tom trenutku, njemu tek tada ništa nije bilo jasno.

“Milane, vjerovao ili ne, i sama sebe sam par puta čula kako izgovaram to ime u snu, eto mislila sam da me ne čuješ. Međutim, ti snovi su mi toliko realni da sam čak i svjesna njih“, rekla je.

Nastavila je dalje da mu objašnjava.

“Od kada se moja drugarica porodila i dobila dijete prije tri mjeseca stalno sanjam da smo i mi dobili dijete i da je u pitanju sin kojem smo dali ime upravo Stefan“, dodala je.

Kada je to čuo Milan se blago rečeno oduševio, u trenutku je zanijemio, a onda je svom snagom zagrlio Sandru. Bilo mu je drago zbog toga jer je mjesecima unazad planirao da je zaprosi i da se vjenčaju.

Malo nakon tog priznanja, njih dvoje su se vjenčali i dobili djecu. Prvo dijete bila je djevojčica, a dvije godine kasnije dobili su i dječaka kojeg su naravno nazvali – Stefan.

Leave a Reply