ŠOKANTNO OTKRIĆE! NIKOLINI RODITELJI DANIMA TRAŽILI DA IM SIN NAPUSTI KRUZER: Odbili su mu zahtev da se vrati kući, a on se sutradan obesio u kabini!

Deset dana prošlo je otkad je Nikola Arnautović pronađen obešen na stepeništu kruzera “Karnival fascinejšen” na kojem je od juna radio kao spasilac na bazenu.

 

Njegove kolege s kojima je radio na bazenu, kao i njegov supervizor i kolege koje su bile smeštene u kabini do njegove dali su izjave u policiji gde su otkrili koliko je mladić želeo da ode sa broda.

 

– Danima je izgledao veoma depresivno. Samo dan pre nego što se ovo dogodilo otišao je od ambulante kruzera, tražeći medicinsku pomoć. Kažu da je tada tražio hitan medicinski otpust, koji nije sačekao da bude odobren pre nego što se ova tragedija dogodila – izjavio je jedan od Nikolinih kolega.

 

Naime, hitan otpust kompanija je dužna da svom zaposlenom odobri u roku od tri dana, ukoliko se ustanovi da mu je zdravlje ugroženo. Nikola se, kako je otkriveno nakon saslušanja kolega, i pre toga obraćao upravi kruzera.

 

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: PROFIMEDIA

 

– Dan ranije Nikola je tražio da razgovara sa direktorkom ljudskih resursa, kojoj je rekao da želi da ode sa broda. Međutim, ona je odbila njegov zahtev što je nesrećnog mladića dotuklo – rekla je Nikolina koleginica.

 

Međutim, izjave date policiji otkrile su tužnu istinu o tome koliko se Nikolina nemoć da ode sa broda ticala i njegove porodice, za koje je bio veoma vezan i s kojima je stalno bio u kontaktu.

 

– Nikola se porodici žalio kako ne može više da izdrži na brodu i kako želi da se vrati kući. Međutim, kompanija mu to nije dozvoljavala što je on rekao roditeljima, koji su “Karnevalu” čak i slali mejlove da dozvole njihovom sinu da ode sa broda – rekao je Nikolin kolega policiji.

 

Ništa, očigledno, nije dopiralo do vrha kompanije što je prouzrokovalo ovaj tragičan događaj. Podsetimo, u nedelju 5. avgusta oko 10.41 sati po lokalnom vremenu kada se kruzer usidrio u luku San Huan u Portoriku, Nikola je pronađen obešen na stepeništu u blizini njegove kabine.

 

U međuvremenu, sudeći po objavama na sajtu “Karnivala”, kompanija se na sve načine trudi da se opere. Najpre je izrazila saučešće Nikolinoj porodici. – Zbog ovog tragičnog događaja poslali smo naše najdublje saučešće porodici poginulog člana posade. Uvek je uznemiravajuće čuti vest o smrti našeg kolege – rekli su u centru za zapošljavanje posade.

 

Zatim se porodici obratio i kapetan broda Renato Bendineli.

 

“Draga porodico Karneival fascinejšna, sa velikom tugom vas obaveštavam da je preminuo naš član posade Nikola Arnautović. On je bio iz Beograda u Srbiji, a svoju karijeru započeo je kod nas u junu kao spasisal na bazenu. On će biti upamćen kao ljubazan i poštovan mladić. Iako je sa nama bio kratko, stekao je simpatije svih koji su ga upoznali i svima će nedostajati. Nikola je za sobom ostavio oca, majku i mlađu sestru sa kojoima je veoma često razgovarao”, rekao je kapetan.

 

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: PROFIMEDIA

 

Kako daodaje, Nikolina porodica je obaveštena i naš tim za negu pruža neophodnu podršku ostalim zaposlenima.

 

Međutim, kompanija je obaveštenja o razgovorima sa ovim timom oblepila jer je “sektor za ljudske resurse sada u strahu”.

 

“Ljudski resursi sada su naprasno odlučili da zaposlenima omogućimo telefonsko savetovanje. Pored toga, na kruzer je došao i čaln tima za zaštitu kako bi omogućio i grupno i individualno savetovanje. Da li je ovako nešto moralo da se desi da bi neko sa njima mogao da razgovara? Do sada kao da nismo imali ljudske resurse”, kaže Nikolina koleginica.

 

Nikolino telo odneto je na obdukciju, posle čega će biti isporučeno porodici. Uprava Karnivala stupila je u kontakt sa Nikolinim roditeljima i ponudila da im plati troškove dopremanja.

 

“Na taj način verovatno želi da zamaže oči nesrećnim ljudima. Porodica verovatno i ne zna da kada bi tužila kompaniju, u pitanju može biti milionska odšteta”, navodi sagovornik.

 

(Kurir.rs/Blic-M.B.)

Leave a Reply