Sjećate se nesretne sultanije iz serije Sulejman Veličanstveni? Skinula se i pokazala tijelo – obara s nogu! (FOTO)

Sjećate se serije „Sulejman Veličanstveni“koja je bila popularna prije par godina. Jedna od glumica ove serije, Selma Ergeč, imala je ulogu da igra očajnu, nesretnu, nekada i nemilosrdnu sultaniju. Selma je glumila sultaniju Hatidže.

Oni koji su pratili ovu seriju, nisu baš voljeli njen lik jer im se činila dosadnom. Glumila je sestru od sultana i psihički nestabilnu osobu koju je muž varao sa jednom od sluškinja. Iako je možda glumila lika koji nije bio baš popularan, Selma je u stvarnosti sušta suprotnost. Bavi se fotografijom, filozofijom, modelingom, pa i dizajnom.

Njene slike na društvenim mrežama su veoma lijepe i odišu pozitivnošću.

 

 

– Ne volim šminku. I privatno je ne koristim. Ali na snimanju moram. A to je onda proces koji traje …  Zakleta vegetarijanka Selma Ergeč, nesrećna sultanija Hatidže iz „Sulejmana Veličanstvenog“, imala je samo devet godina kada je porodici obznanila da više ne jede meso. Ni sva uporna nagovaranja da se predomisli nisu je pokolebala evo gotovo tri decenije. Rođena i odrasla u Nemačkoj, u restoranima je često bila u neprilici jer na meniju nije bilo ničega za nju. A kad je sa dvadesetak godina došla u Tursku, očevu rodnu zemlju, otkrila je pravi raj.

– Turska kuhinja je po meri vegetarijanaca. Ako na meniju i nema jela za njih, svaki kelner će im bez oklevanja reći da to nije problem i da će u kuhinji već pripremiti nešto po njihovom ukusu – otkrila je Selma u jednom intervjuu. Ne zna se da li je mama danas jednogodišnje Jasmine, koju je dobila sa izdavačem Džanom Ozom, tokom trudnoće menjala režim ishrane, ali se zna da i sada vodi zdrav život. – Živim zdravo – kaže Selma. – Pušenje mi je jedini porok i njega ne mogu da ga se odreknem. A onda sa stidljivim osmehom otkriva još jedan porok koji indirektno ima veze sa zdravim životom: – U restoranu prosto ne mogu da skrenem pogled sa tanjira onog ko naruči iskender kebap, što ume da bude neprijatno. I da nisam vegetarijanka, svaki dan bih jela taj specijalitet.

 

Turska glumica Selma Ergeč, koja igra princezu Hatidže u seriji “Sulejman Veličanstveni”, prava je princeza. Naime, ona je upravo potomak familije 30. sultana, 109. kalife, sultana Mahmuda Drugog (1785-1839). Sultan Mahmud Drugi imao je ukupno 37 dece od raznih žena, a Selma je direktni potomak jednog od njih. “I unutar moje familije smatraju me princezom”, izjavljuje Selma, koja, pored turskih, ima i nemačke korene. Njena majka je Nemica, prenose turski mediji. Selma Ergeč, nesrećna sultanija Hatidže iz „Sulejmana Veličanstvenog“, ne jede meso, ali Iskender kebap je jelo koje je uvek privlači, piše Lepa & Srećna.

Ovaj doner možete spremiti i kod kuće, tako što 400 g telećeg ili drugog krtog mesa u komadu stavite u zamrzivač na dva sata tako da možete da ga sečete na izuzetno tanke listiće. Pržite ih na teflonu, dodajte vode ako treba da sasvim omekšaju. Kašiku paradajz pirea upržite na ulju, dodajte po šolju rendanog paradajza i tople vode i kad se ukuva dodajte 3 kašike kečapa i posolite. U posebnom tiganju zagrejte 2 kašike ulja i 2 kašike maslaca, u to prebacite meso, posolite, dodajte majčinu dušicu pa kratko propržite. Zagrejte 2 lepinje, stavite na zagrejani tanjir, prelijte toplim maslacem i sosom, poređajte meso. Odozgo ili sa strane stavite kiselo mleko i po želji baren pirinač.

A 34-godišnja glumica Selma Ergeč koja je glumila Hatidže još pre leta, nakon poslednje snimljenje epizode, posvetila se novim angažmanima. I dok svi glumci sveta potajno sanjaju o proboju na holivudsko tržište, Selmi se dogodilo da je Holivud došao k njoj. Naime, u junu je krenula sa kampanjom za sladolede Magnum, a u reklami joj se pridružio lepotan Orlando Blum. U Turskoj je to izazvalo veliki interes, a nedavno se reklama koja je u stvari četverominutni film počela vrteti na malim ekranima. Selma glumi voditeljku koja intervjuiše Orlanda, koji pak na pitanje o savršenoj ženi razmišlja upravo o Selmi i kako je upoznaje u nekoliko različitih situacija – a jedna od zajedničkih stvari im je to što oboje vole sladoled Magnum.

Orlando i Selma krasili su i julsko izdanje časopisa Elle, a u najavi kampanje Orlando je rekao kako je već bio u Istanbulu i kako ga svaki put fascinira. “Moj supruga isto voli da dolazi u Tursku“, rekao je glumac koji je u braku s manekenkom Mirandom Ker. Pohvalio je i kolegicu Selmu. “Kad sam video kako glumi, shvatio sam koliko je impresivna žena“, rekao je Orlando, a Selma je dodala da je ponudu prihvatila čim je čula da će raditi s holivudskim glumcem. U aprilu je glumica s kolegom Mehmetom Gunsurom koji igra princa Mustafu u “Sulejmanu Veličanstvenom” posetila Sarajevo i tom prilikom je izjavila da nije ni slutila koliko je popularna na Balkanu. 
Selma je rođena u Nemačkoj, a govori čak pet svetskih jezika i jako je svestrana. Sudirala je dizajn, medicinu, psihologiju…, no gluma je njena najveća radost. I dok su turski mediji vrveli informacijama kako je ljubila Ibrahim-pašu, odnosno glumca Okana Jalabika, glumica je u jednom intervjuu rekla kako među njima nikad nije bilo romantike izvan seta.

Leave a Reply