KADA JE DEČKO IZBACIO IZ AUTA, IZGUBILA JE I USNE: Godinu dana kasnije, vratila se na noge! Sjajno!

2.juna 2011. godine, život 23-godišnje Amerikanke Megan Torio bio je baš onakav kakav je oduvek sanjala.

Nakon godina nezadovoljstva zbog svog tela, uspela je da izgubi 41 kilogram! Uspela je čak da bude i na naslovnoj strani fitnes magazina i sve to zahvaljujući njenom upornom vežbanju.

 

Ali tog kobnog dana njen život se potpuno promenio. U to vreme, Megan je tada živela sa svojim dečkom i vozili su se kamionom, kada su počeli žustro da se svađaju i njen dečko je izgubio kontrolu. Kretali su se oko 104 km/h, kada se naslonio preko Megan i otvorio njena vrata. Onda je zgrabio za rame i gurnuo napolje. Megan je ispala iz vozila u pokretu!

 

Kada je došla sebi, celo njeno telo bilo je u bolovima. Kada je ispala iz auta, udarila je i u saobraćajni znak i preživela je samo zato što je brzo pronađena i odvedena u bolnicu. Ipak, njene povrede bile su jezive: Polomila je kičmu, 6 rebara i ključnu kost. Kao dodatak svemu, ona je pala tako loše da su joj se i usne iskidale.

Megan je odmah bila podvrgnuta operaciji, ali kada se probudila iz anestezije, doktori su imali loše vesti: Megan je paralizovana od struka naniže i verovatno više nikada neće hodati. Osećala se kao da je dodirnula dno, kao da je izgubila ceo život i svoj identitet.

Kada su joj dozvolili da napusti bolnicu, Megan je odlučila da neće da odustane. Boriće se! Doktori su joj rekli da postoji velika šansa da neće uspeti, ali polako, počela je opet da dobija snagu na treninzima.

Čak se usudila da radi i neke vežbe za noge i stalno je pokušavala da ustane bez pomoći. Seća se jasno i prvog pokušaja, “Bol je bio takav kao da mi je neko pustio strujni, elektro šok kroz celo telo.”

Ipak, ona je imala misiju! I jednog dana ono što su doktori nazivali čudom se i dogodilo: Mišić u njenoj desnoj butini se pomerio kada je ispružila nogu.

 

Tada je znala da ipak može to da uradi. Megan je vežbala kako bi ojačala mišiće. Posle godinu dana celo njeno telo postalo je mnogo jače. Povratila je kontrolu nad bešikom i crevima, a svaki dan se kretala napred po dva koraka. Sa povećanim samopouzdanjem, ona se usudila i da počne opet da izlazi sa muškarcima.

Ona je upoznala njenog sadašnjeg muža, Roda. Na prvom sastanku, ona je još uvek bila u invalidskim kolicima, ali do sledećeg sastanka, Megan je koristila štap.

“Morao je da vidi koliko sam ja zapravo jaka”, rekla je kroz smeh. Još jednu godinu kasnije – na njenom venčanju – ona je srećno stajala bez ičije pomoći. Sa osmehom kaže:

“Nakon operacije usana, vratio mi se i seksualni nagon.”

 

 

Danas, 5 godina nakon nesreće, samo njeni zglobovi su još uvek pomalo ograničeni, a ona nastavlja da trenira. Teško je i prepoznati megan sada jer je čak i bolja od stare sebe!

Ponosno pokazuje njen stomak tvrd kao kamen. I to radi sa pravom, jer je uložila mnogo rada i moći uma u sve to!

Neverovatno je koliko ova žena ima snage u sebi. Njena jaka volja dozvolila joj je da prevaziđe sve prepreke i pokazuje nam koliko jedna osoba zaista može da dostigne.

Leave a Reply