DARKA HAPSE ČIM STANE NA NOGE?! POLICIJA ISPITIVALA PEVAČA U BOLNICI: Za nasilničku vožnju, pojas, alkohol… EVO ŠTA GA ČEKA

Čim su pripadnici policije dobili informaciju da se pevač Darko Lazić probudio iz kome, posetili su KBC Zemun kako bi uzeli izjavu o saobraćajnoj nezgodi koja se desila 23.oktobra na ulazu u Brestač, kod Pećinaca.

Saobraćajni policajac je najpre otišao na odeljenje intenzivne nege gde su ga lekari odveli do sobe u kojoj je smešten pevač, ali su mu dozvolili da samo dva minuta ostane, zbog specifičnog zdravstvenog stanja u kojem se nalazi. Nakon toga razgovarali su i sa Darkovim ocem Milanom.

Darko roditelji

– Saobraćajni policajac je bio po službenoj dužnosti, ali i on sam je znao da je Darko još uvek životno ugrožen bez obzira što je probuđen iz veštačke kome i što može da priča te nije želeo da ga detaljno ispituje. To će ostaviti za kasnije, kada pevač bude napustio odeljenje šoka. Darko trpi jake bolove zbog čega je pod jakim analgeticima, ali je saobraćajni policajac samo radio svoj posao.

Jedino pitanje koje je postavio Darku bilo je da li se seća nesreće, ali odgovor koji je dobio nije zadovoljio ni pripadnika unutrašnjih poslova ali ni lekara koji je prisustvovao ovom saslušanju- ispričao je izvor iz ove bolnice i dodao da je Darko rekao kako se nesreće seća samo kroz maglu te da mu nije jasno kako se sve dogodilo.

– Rekao je da se ne seća detalja, ali da je svestan da se u bolnici nalazi zbog nezgode koju je preživeo. Nije poznato da li se nesreće seća iz ličnog iskustva ili je za nju čuo od lekara i članova porodice. To će morati da objasni kad izađe iz životne opasnosti, budući da je ovoga puta poseta policajca bila ograničena na dva minuta- kaže naš izvor.

Nezvanično saznajemo da je pevač, čim su ga probudili iz veštačke kome pitao:” Gde se nalazim i šta mi se desilo?”, ali nije poznato da li mu se sećanje kasnije vratilo ili su mu lekari, pod sedativima saopštili da je izbegao smrt za dlaku.

Kako smo saznali, Darka Lazića će zbog izazivanja opšte bezbednosti u saobraćaju, vožnje u alkoholisanom stanju, bez pojasa, dozvole, nasilničke vožnje… sačekati ogromna novčana kazna, ali i zatvorska.

– Ukoliko dođe do saobraćajne nezgode u kojoj je povređen samo vozač koji je upravljao svojim vozilom, onda je u pitanju prekršaj za koji može biti zaprećena zatvorska kazna, te novčana… ali ukoliko je osoba koja je doživela udes upravljala tuđim automobilom i tom prilikom pričinila veliku materijalnu štetu na tuđem automobilu ili stvarima, tu onda ima elemenata krivičnog dela- rekao je za “Alo!” direktor Komiteta za bezbednost u saobraćaju, Damir Okanović, te dodao da, u konkretnom slučaju, budući da Lazić nema vozačku dozvolu već pet godina, ista mu ne može biti oduzeta.

– Licu koje nema dozvolu ne možete izreći meru zabrane upravljanja motornim vozilom. Možete ga kazniti novčano i izreći mu zatvorsku kaznu- kaže Okanović.

Podsetimo, prema izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, koje su usvojene marta ove godine, određene su strože kazne za nasilničku vožnju, pa je tako za preticanje kolone preko pune linije, dva ili više prolazaka kroz crveno svetlo za manje od 10 minuta, vožnja sa više od dva promila alkohola u krvi – predviđen obavezan zatvor od 30 do 60 dana ili kazna rada u javnom interesu od 240 do 360 sati, kao i 14 do 16 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja vozilom.

(Kurir.rs/Alo)

Leave a Reply