Grozne vijesti za sve vozače: Određena cijena putarina na autoputu Banja Luka – Doboj

U iznos putarine uračunat je PDV, a putarina se može plaćati u KM i efektivnim stranim novcem, gotovinskim plaćanjem, pretplatom i bankovnim karticama

Vlada Republike Srpske usvojila je danas uredbu kojom se utvrđuje visina putarine za korištenje auto-puta po klasama vozila, način i sredstva plaćanja putarine, kao i mogućnost za određivanje nižeg iznosa putarine za pojedine korisnike.

Prema ovoj uredbi, putarina se za otvoreni sistem naplaćuje po klasama vozila, za izgrađenu dionicu auto-puta Banjaluka-Gradiška na naplatnom mjestu Jakupovci i iznosi 2,5 KM za putničke automobile bez prikolice, odnosno prvu klasu vozila.

Putarina se za zatvoreni sistem naplaćuje po klasama vozila za izgrađeni auto-put “9. januar”, dionica Banjaluka-Doboj, na naplatnim mjestima Mahovljani, Laktaši, Drugovići, Prnjavor i Kladari, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U saopštenju se dodaje da cijena putarine po zatvorenom sistemu zavisi od dužine pređene dionice i da za putničke automobile, odnosno vozila prve klase iznosi za pređenu dionicu od Banjaluke do Prnjavora četiri KM, odnosno za dionicu od Banjaluke do Doboja sedam KM.

U iznos putarine uračunat je PDV, a putarina se može plaćati u KM i efektivnim stranim novcem, gotovinskim plaćanjem, pretplatom i bankovnim karticama.

“Putarinu je moguće plaćati i putem uređaja za automatsko plaćanje putarine /TAG uređaj/, a cijenu ovog uređaja, kao i popuste predviđene za korisnike ovakvog vida plaćanja određuje Javno preduzeće `Auto-putevi Republike Srpske`”, pojašnjava se u saopštenju.

Tekst Uredbe o visini putarine sa istaknutim cijenama putarine po dionicama i klasama vozila dostupan je na sajtu Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske u sekciji “Drumski saobraćaj” – prenio je Fokus.

Leave a Reply