OTKRILI SU POSLJEDNJU ŽELJU ŠABANA ŠAULIĆA: Kad čujete šta je tražio, SRCE ĆE VAM PUĆI!

Šabanova unuka Ela Sakić za “Espreso.rs” otkrila je nekoliko detalja o Šabanu Šauliću, za koje javnost nije znala.

Naime, novinari su nju sreli kako stoji ispred murala posvećenog Šabanu Šauliću.

Ona je za Espreso.rs u prvom dijelu razgovora ispričala detalje koji su prethodili stravičnoj nesreći usled koje je legendarni Šaban Šaulić izgubio život, ali se podsjetila i svog posljednjeg susreta sa dedom, za kog je bila izuzetno vezana

sabana

“…ma slomljena sam i ja. Toliko mi je teško. Ne mogu ništa da radim, ne jedem, ne spavam, nekako sam potpuno ocutna. Odem ovdej u kraj sa drugaricama, budem tu sa njima… sjedim i ćutim samo i gledam u jednu tačku. I dalje ne vjerujem šta se dogodilo, i mislim da neću ni povjerovati. Tako je brzo i iznenada otišao. Niko se ovome nije nadao”, nastavlja Šabanova unuka plačnim glasom, zureći u prazno, sve vrijeme vrteći u glavi slike i trenutke koje je provela sa svojim dedom, ne bi li ikako uspjela da poveruje u to da njega više nema.

1

FOTO: Filip Plavčić

“On je bio jak, i ništa nikada njega nije plašilo. Toliko hrabar, i dobar, i svima sve da učini… i bio je bolestan, imao je tu operaciju prije par godina, kada su mu operisali stomačnu aortu. Tada smo svi bili zabrinuti, ali on nikada nije dao se brinemo. Ako se od nečeg i zaziralo u porodici, to je bilo eventualno od te aorte, ali da ovako ode… to baš ne mogu da poverujem i da shvatim. Niko ne može… Baš nije zaslužio ovakav kraj. Baš nije fer…”, uzalud je pokušavala Ela da se pomiri sa činjenicom da joj je deda otišao ovog puta zauvijek.

“Mi smo mislili prvo da je lažna vijest, jer ljudi imaju običaj da šire te lažne vesti o nečijoj smrti. Ma reko – to je nečija neslana šala, Bože sačuvaj sa čime se oni igraju… međutim nije. Ne znam šta da kažem, stvarno ne znam” – neutješna je Šabanova unuka i dodala:

1

“Nije on dolazio ovdje u Šabac u svoju kuću od kad mu je majka umrla. To ga je baš pogodilo. Od tada je kuća zaključana, malo je kao što vidite i oronula, sve su roletne navučene, i nikoga tu nema. Ta je kuća prepisana na Ildu. To sada treba prvo da se renovira, pa će tek onda da se vidi šta i kako s njom. Mada ne znam da li će Ilda uopšte i želeti da je prodaje, jer je to kao uspomena na dedu”, zaključuje Ela.

“Ono što ja znam, to je da je njegova želja bila da bude sahranjen ovde u Šapcu pored majke. Znam da je on baš to želio i da je to i rekao nekoliko puta, e sad zašto to neće biti tako, to ne znam. Građani Beograda su valjda tako tražili, jer smatraju da treba biti sahranjen u Aleji velikana i to je valjda okej. Nije moje da o tome pričam…”, otvorena je i iskrena Ela u razgovoru za Espreso, i ne krije kako strahuje od toga kako će porodica podnijeti sahranu u petak.

“Svi su na tabletama. Svima je užasno teško i svi su u jako lošem psihičkom stanju. Naravno, ići ću na sahranu, mada mi teško padaju pogledi svih tih ljudi, i teško mi je uopšte da budem među ljudima. Ne znam ni kako će Goca, Ilda i Sanela to podnijeti uopšte. Baš ne znam…” – bile su Eline riječi.

Izvor Novi.ba/Espreso.rs)

Leave a Reply