PANIKA U PORODICI ŠAULIĆ, JAVILE SE KOMŠIJE: Tokom noći ga viđaju KAKO GASI I PALI SVJETLA, A ONDA SJEDNE U TRPEZARIJU!

Pjevač Šaban Šaulić poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 17. februara ove godine, a sahranjen je 22. februara 2019. godine u beogradskoj Aleji velikana.

„Šaban je rođen u muslimanskoj porodici, vaspitavan je u tom duhu, ali nije bio tako sahranjen. Šaban je odrastao u SFRJ i uprkos porodici nikada nije bio vjerski definisan. Po muslimanskim obredima nije ni ulazio u vjeru, da oko toga ne detaljišemo, zna se o čemu je riječ – objasnili su iz njegove porodice, dodajući da je Šaban poštovao svaku vjeru, ali nijednu nije ispovijedao. Nikada nije ušao ni u jedan vjerski objekat. Organizovana religija za njega je bila strana. Bio je čovjek koji nije, baš nikada, gledao ko je koje vjere, religije…

Važno mu je bilo samo kakav je čovjek.

Međutim, pojedini beogradski mediji objavili su kako je u porodici pjevača, ali i u komšiluku zavlada panika.

saban4

U Šabanovoj kući Krčedinu tokom noći viđaju Šabana, kako šeta, pali i gasi svjetla, a onda sjedne u trpezariju na tremu, gdje je najčešće odmarao i gledao u Dunav.

Pojedini beogradski mediji već su počeli objave o „Šabanu vampiru“, iznoseći izjave komšija koji panično traže pomoć popova i iscjelitelja.

– Ovdje smo svi u šoku, o tome pričamo danima. Niko od Šabanovih ne dolazi u kuću već desetak dana. Ili, ne smiju, ili pokušavaju da riješe ovaj problem sa hodžama i popovima – ispričao je za beogradske medije Šabanov komšija u Krčedinu.

saban-750x421

Pitanje je šta će poduzeti Goca Šaulić, Šabanova udovica i pjevačev sin i kćerke. Vjerovatno će tražiti pomoć duhovnih iscjelitelja, hodža i popova. O tome jedan od najvećih duhovnih iscjelitelja sa Balkana Amir Alispahić Ali kaže:

– Gdje god se ne obavi vjerski običaj sahrane (nije bitno da li islamski, pravoslavni ili neki drugi) ovakve stvari se često dešavaju. Rahmetlija/pokojnik ne ostavlja porodicu na miru, traži vjerske oproštaje i duhovno zadovoljstvo. Šabanu se kao kao Muslimanu trebao obaviti ukop po islamskim propisima. To ne govorim kao Musliman, već kao čovjek iz duhovnog svijeta i to će vam kazati i pravoslavni sveštenik. Njemu su bar u kući trebali obaviti vjerski obred, ako nisu mogli u Aleji velikana u Beogradu. Danas bi bio mirniji, a i njegovi ukućani i komšije – kaže Ali i dodaje kako vjeruje da se sadašanje pojavljivanja Šabanovog duha u gluho doba noći neće tako lako zaustaviti. U narednom periodu je moguće da ga čuju kakao pušta vodu, otvara ormare, prozore, pa onda počinje nestanak ili propadanje stvari. A o strahovima i noćnim morama ukućana da se i ne govori. Savjetuje Goci, kao pravoslavki, da za Šabana zapali svijeću u crkvi.

saban5

Čuveni efendija Aljo Harić iz Doboja poručuje Šaulićima da obavezno zakolju kurbane za Šabanovu dušu i prouče mu Hatmu. Na to je odmah upozorfila i duhovna iscjelitelja Kada Radetinac iz Sarajeva i najavila je dramu u porodici Šaulića:

saban1

„Oni nikada neće biti rahat. Krvit će se i zbog imovine, i nesloge u porodici!

(Novi.ba/Aura.ba)

Leave a Reply