BRAT TOME ZDRAVKOVIĆA PRIZNAO POSLE 27 GODINA: Nismo znali šta ćemo s parama dok je bio živ, a danas je nemaština! ZLOUPOTREB*O SAM GA!

Porodica, prijatelji i rodbina posetili su večnu kuću umetničke legende koji je 30. septembra 1991. preminuo u 53. godini od karcinoma prostate. Tominu suprugu Gordanu zatekli smo kod spomenika kako s familijom razgovara o svojoj neprežaljenoj ljubavi.

– Ne prođe dan a da ne pričam o mom Tomi. Sad bi mi rekao: “Šta si zapalila tu cigaretu, je l’ sam ti rekao da ne pušiš.” Nije podnosio kad me vidi s cigaretom. Ma, gde bi nam bio kraj da je on živ. Živimo mi s tim i patimo što nije sa nama, ali sve bi bilo lepše i drugačije – kaže Gordana.

S njom se složio i Tomin stariji brat Ivo.

– Živeo sam kao bubreg u loju dok je moj brat bio živ. Nismo znali šta ćemo sa parama, a danas je nemaština. Ali zloupotrebljavao sam njegov lik jer smo nas dvojica bili kao jaje jajetu. Mnoge žene su od mene mislile da je Toma, pa su se zaljubljivale u mene. Kada shvate da su pogrešile, nastane belaj. Bila su to srećna vremena – prisetio se Ivo.

Nažalost, Zdravkovićev brat Novica bio je sprečen da dođe na pomen jer je u bolnici zbog teškog zdravstvenog stanja,
– Nadamo se da će biti dobro. Lekari veruju da ide na bolje. Ali, eto, i Novicu je snašla ista muka kao i Tomu. Bio sam kod njega u bolnici pre nego što sam došao na groblje i krivo mu je što on nije mogao danas da bude tu sa nama – kaže Tomin brat.

I kolege sa estrade su bile da odaju počast legendi narodne muzike. – Žao mi je što nisam imao priliku da ga upoznam. Danas je malo umetnika sa životnom filozofijom, takvom jačinom i harizmom kakvu je on imao – rekao je Bane Mojićević, sa kojim se složio i Steva Anđelković.

Marko Bulat i Aco Pejović takođe su došli da ispoštuju kolegu čije pesme redovno pevaju na svojim nastupima.

IZVOR: Kurir/Ljiljana Stanišić foto Dragana Udovičić

Leave a Reply