Stručnjak za ČIŠĆENJE otkrio je NAJEFIKASNIJI TRIK koji momentalno skida KAMENAC i BUĐ sa prljavog tuša i kade!

Ako mislite da kupovni preparati za čišćenje nisu dovoljno efikasni, ili pak ne želite da koristite mnogo hemije, a plan vam je i da sačuvate kućni budžet, dobra alternativa su domaća sredstva koje možete lako da napravite od sastojaka koje sasvim sigurno već imate u domaćinstvu.

Direktorka američkog „Good Housekeeping“ instituta Karolin Forte otkrila je male trikove koji njeni zaposleni koriste prilikom temeljnog čišćenja kupatila, a koji im pomažu da se lako otarase tvrdokornog kamenca i buđi. Dakle, ako ste rešili da izađete na kraj sa kamencem na tušu -evo detaljnog postupka za čišćenje glave tuša.

1. Obrišite što više suvog kamenca oko i iz rupica na glavi tuša, pritom koristeći žicu za ribanje
2. Pomeštajte alkoholno (belo) sirće i vodu u jednakim količinama, pa sipajte u plastičnu vrećicu (kesicu).
3. U tu vrećicu stavite glavu tuša, pa ostavite je tako uronjenu u tu tečnost 15 do 20 minuta.
4. Izvadite iz vrećice i obrišite rastopljene naslage. Upalite tuš tako da ispušta vrelu vodu kako bi izbacila ostatke kamenca iz rupica. A, ako muku mučite sa buđi, ponovo će alkoholno sirće odigrati glavu ulogu.

Potrebni sastojci:
*Belo alkoholno sirće
*Prašak za veš

Priprema:

Pomeštaje ova dva sastojka u istoj količini, pa dobijenom pastom premažite mesta gde se pojavila buđ. Ostavite da deluje 10 minuta, a potom sunđerom ili žicom oribajte. Ova pasta ima lagan miris koji nestaje nakon nekoliko sati, a celo kupatilo blistaće od čistoće.

Takođe, postoji i način da preventivno delujete protiv budđi – ulijte belo alkoholno sirće u bočicu sa raspršivačem, pa naprskajte na mesta koja želite da zaštitite. Otvorite prozore ili upalite ventilaciju kako bi ste uklonili miris sirćeta.

(Izvor: Žena)

Leave a Reply