Horor kod Zejacara! Rekao „Baba, Skinucu ti pelenu, pa ću malo…“ i krenuo da s1luje Šlogiranu staricu (82)!

Osamdesetdvogodišnja baka Savka D. Iz Rgotine kod Zaječara preživjela je u četvrtak naveče pravi užas kada ju je napao i pokušao da siluje komšija Dušan V. Nemoćna starica kojoj su od šloga oduzete lijeva ruka i lijeva noga, ležala je u svom krevetu kada je u prostoriju ušao komšija Dušan. Bilo je to u sumrak, kada je bakin sin otišao do seoske prodavnice u nabavku.

Dušan je bez riječi prišao bakinom krevetu i počeo da se svlači.

– Od bruke sam zažmurila kada je svukao pantalone i gaće i počeo da maše onim… Zaplakala sam i rekla: „Molim te, Duško, nemoj da me diraš znaš da sam šlogirana i da nosim pelene“. On se nije na to obazirao, već me je oborio na krevet i počeo da mi svlači odjeću. Rekao je: „Ništa ne brini, ja ću to malo, polako, skloniću pelene“. Užasnula sam se i kroz plač počela da dozivam i pomoć: „Ubi me Duško, pomagajte ljudi, ubi me Duško!“ – sjeća se sa užasom nemoćna starica.

Na sreću starice, u trenutku kada ju je manijak već zaskočio, naišao je njen sin.

Zgrabio je Duška za vrat i onako golod*pastog izvukao iz sobe i izbacio kroz vrata. Međutim, dok je sin pronašao motku da ga pretuče, Duško je uspio da pobjegne u mrak.

– Trebalo je da prebije kuče. Ovo je već drugi put da me napada. Prvi put kada je pokušao dograbila sam flašicu sa stolice pored kreveta, udarila ga i počela da vičem. Pobjegao je pošto sam vrištala i zapomagala. Sada je pazio kada će moj sin da izađe iz kuće i zaskoči me – dodaje gnjevno baka Savka.

Dušan V. Je iz zaječarskog naselja Višnjar, ali se prije mjesec dana doselio u komšiluk baba Savke kod starice Rumene.

– Došao je ovdje da živi i da mi pomaže u polju i oko kuće jer sam bolesna i stara. Ništa mi sinoć nije rekao, samo je izašao i ne znam gdje je. Često se opijao po komšiluku i ako je to uradio sigurno je bio pijan. Bruka je to i nadam se da će ga stići kazna – rekla je Rumena kod koje je Dušan živio.

Poslije napada Dušan je pobjegao ali je baba Savkin sin slučaj prijavio policiji pa je u toku noći pronađen i lišen slobode. Zaječarska policija je potvrdila da je uhapšen pod sumnjom da je izvršio krivično djelo silovanja u pokušaju i da je po nalogu tužioca zadržan u pritvori do 48 sati.

Neposredno poslije hapšenja Dušan se vajkao da je pripit i da nije htio da napastvuje nemoćnu staricu, već da joj malo pomogne oko namiještanja u krevetu.

U toku su sitražne radnje i slijedi privođenje osumnjičenog u Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

(Alo.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *