“Da sam otišao kod Šaćirija u Gnjilane, bolje bi me prihvatili nego u centru Beograda”: Sećate li se Belog Preletačevića

Luka Maksimović je napravio haos na političkoj sceni Srbije igrajući ulogu predsedničkog kandidata Belog Preletačevića.

Parodija je ubrzo, kako su došli lokalni beogradski izbori, prerasla u tragediju, što za njegov pokret, a pomalo i za naš politički sistem.

Student and 2017 presidential candidate Luka Maksimovic, 25, poses for a picture as his alter ego ‘Ljubisa “Beli” Preletacevic’ a parody of the worst politician in the Balkans,in Belgrade, Serbia, March 14, 2017. Picture taken March 14. REUTERS/Marko Djurica

Tek, kako je šali došao kraj, Beli Preletačević je na neko vreme nestao iz javnosti, da bi se pre nekoliko dana ponovo vratio. Razlog ovog puta je kafić u centru Beograda koji je otvorio.

Domaći mediji su pre svega postavljali pitanje odakle mu novac za rentu i da li je to pokazatelj da je “unovčio svoj politički kapital”. Bukvalno.

Luka Maksimović je, očekivano, odgovarao u stilu nasleđenom iz kampanje, tipa “Beli je predlagao da uzmemo pare, ali sam ipak odlučio da pozajmimo od prijatelja”.

Kafić je, prema medijskim navodima, nazvao “El Prezidente”

“Blic” donosi i reportažu iz njegovog kafića, navodeći da Luka nije rekao kolika je renta, ali da svakako nije reč o hiljadama evra i da kafić nema vrata nego samo prozore.

Tom prilikom se požalio da na tretman komšija.

“Došavši u centar grada pomislio sam da će me dočekat neki kulturni ljudi, Beograđani, ali da sam otišao u Gnjilane kod Šaćirija, bolje bi me prihvatili. Komšije se bune, čak su rekli da nismo dobrodošli, a mi se prema njima ophodimo fino, pre svegazato što smo dobro vaspitanje”, rekao je Beli

politika-ekspres.net

Leave a Reply