Auto mu nije htio upaliti: Podigao je haubu i ono što je ugledao moglo ga je koštati života

Ako posjedujete automobil, onda vam se barem nekad desilo da ne možete da pokrenete svoje vozilo. Razlozi za to mogu biti različiti, ili je akumulator loš ili je sistem za paljenje u kvaru. Ali šta bi ste uradili da prilikom startanja atumobila čujete neko siktanje iz motora?

Takva situacija se desila u Južnoafričkoj republici gdje je vlasnik jednoga automobila primjetio čudne zvukove koji dolaze ispod haube, negdje oko motora.

Otvorio je haubu i odmah nazvao službu za hitne intervencije.

Ispod haube je bila velika zmija otrovnica Crna Mamba. Ove zmije su inače poznate po vrlo jakom otrovu. Njihov ujed može da bude fatalan, pogotovo ako adekvatna pomoć u vidu protivotrova nije dostupna ili nije u blizini. Otrov ove zmije zaustavlja rad pluća i srca.

U našim krajevima su nerijetke situacije da se mačke i li miševi zavuku pod haubu, ali ugledati ogromnu zmiju otrovnicu sigurno nije niti malo ugodno iskustvo.

Sve u svemu, služba za hitne intervencije je uklonila zmiju i građanin Južnoafričke republike je mogao da nastavi sa svojim obavezama. Mada smo sigurni da mu je svaki sljedeći prilazak kolima bio sa velikim oprezom.

Izvor: viralnodanas.info

Leave a Reply