NE MOŽE MU NIKO NIŠTA: Ovako sin moćnog švercera cigareta skače po džipu direktora policije! (FOTO)

Haris Adilović, sin švercera cigareta iz Tutina, šokirao je javnost fotografijom koju je postavio na svom  Fejsbuk profilu. On se slikao kako stoji na policijskom “pajeru”, koji pripada načelniku Policijske stanice u Tutinu Nerminu Zećiroviću, zvanom Nerko.

Na slici se vide službene tablice “pajera” (P 038 047), pa je odmah bilo jasno o čijem se vozilu radi. Slika je nastala u Tutinu, i to u blizini imanja Harisovog oca Enesa Adilovića, koji slovi za jednog od moćnijih švercera u Tutinu.

– Kada se slika pojavila, nastao je pravi skandal. Harisa je posle nekoliko sati otac naterao da obriše FB profil, a načelnik Zećirović je brže-bolje vratio službeni “pajero” u sedište PU u Novi Pazar, pod čijom je ingerencijom Policijska stanica Tutin – kaže jedan od izvora navodeći da se sve to dešavalo pre 20 dana.

On dodaje da je najpre pokušano zataškavanje skandala kako bi Zećirović sačuvao položaj načelnika, ali da je već neko prethodno šerovao fotografiju, tako da je ona ostala sačuvana, i da je ceo slučaj sada došao do vrha MUP-a.

– Sigurno je da će sada biti naređeno ispitivanje slučaja, jer je vrlo bitno utvrditi da li postoje veze između načelnika Zećirovića sa Adilovićima i o kakvim se odnosima radi.Fotografija je bruka za celu policiju i taj slučaj mora da bude rešen, pogotovo što je Enes na policijskom spisku bezbednosno-interesantnih osoba, kao veliki švercer cigareta, koji slovi za najbogatijeg “biznismena” u Tutinu – kaže naš izvor.

Tutin je baza švercera cigareta, oružja, narkotika i benzina. Celokupan šverc iz Crne Gore i sa Kosova se odvija preko Tutina i preko bosova iz ovog grada. Svi oni su vrlo obazrivi i većina, među kojima je i Enes Adilović, imaju dobro obezbeđenje. Njihove kuće i firme, čak i ulice su pokrivene video kamerama, koje prate sva dešavanja. Sve u cilju da se zaštite od upada policije i eventualnog hapšenja.

– Niko u tom poslu ne može da bude veliki bos bez zaštite policije. Zato je i bitno istražiti pravu pozadinu ove fotografije – kaže izvor.

U policiji ima i onih koji za Zećirovića kažu da je jedan od najvećih boraca protiv kriminala, kao i da je moguće da su priču iskonstruisali lokalni bosovi kako bi Zećirović bio smenjen.

Da li je načelnik Nermin Zećirović zaista na vezi sa tutinskim švercerima cigareta ili je fotografija pokušaj lokalnih bosova da se on diskredituje, pitanje je na koje su novinari odgovor pokušali da dobiju direktno od samog Zećirovića. On se, međutim, juče nije javljao na pozive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *