SA*RANJEN “KRALJ MALTE” KOGA JE SRBIN ISKA*APIO NOŽEM: Skupoceni pogrebni auto prošao kroz ceo grad, sa*rana prenošena na video-bimu!

Jedna od najskupljih sahrana na svetu juče je priređena je biznismenu i milioneru sa Malte Hugu Hetkutiju, koga je na stravičan način ubio Srbin Bojan Čmelik (35), odnosno Bojan Mitić, kako glasi njegovo stvarno ime i prezime.

Skupocena pogrebna limuzina, obezbeđenje i hiljade ljudi bili su na sahrani ubijenog vlasnika hotela i brojih diskoteka i lokala na Malti.

 

Automobil koji je prevozio kovčeg sa njegovim telom prvo je prošao kroz ceo grad, a onda stigao do crkve u centru grada gde je održana misa. Hetkutijevoj sahrani prisustvovao je veliki broj poznatih i političara sa Malte, uključujući i ministra turizma Konrada Mizija.

 

Ispraćaj biznismena je bio toliko veliki da je opelo prikazivano na video bimu postavljenom ispred crkve kako bi mogli da mu prisustvuju i oni koji nisu mogli da uđu u crkvu.

FOTO: PRINTSCREEN

 

Na kraju službe, dok je kovčeg iznošen iz crkve, svirana je pesma Frenka Sinatre “My way”.

U tom trenutku iz kaveza je pušten veliki broj belih golubica.

Sahrana je nakon toga bila privatna i njoj su mogli da prisustvuju samo najbliži članovi Hetkutijeve porodice i prijatelji.

Čmelik, tačnije Mitić, ubio je Huga Hetkutija 6. jula uveče, ispred njegovog butik-hotela na Malti. Srbin ga je satima čekao, a kada je izašao iz lokala, prišao mu, zagrlio ga i dva puta ubo nožem u stomak.

Sve to se dogodilo pred brojnim svedocima, a teško povređenom milioneru prva u pomoć pritekla je sestra. Bojan je odmah uhapšen, određen mu je pritvor.

Hetkuti je nekoliko puta operisan, ali je uprkos medicinskoj pomoći, preminuo nedelju dana posle ranjavanja.

Bojan Čmelik
BOJAN ČMELIK FOTO: PRINTSCREEN

U prvom momentu, mediji na Malti su pisali da je Bojan plaćeni ubica i da je “po narudžbini” ubio Hetkutija koji je važio za “kralja Malte”.

Međutim, pre nekoliko dana u mediji su objavili da je motiv ovog ubistva ipak bio lične prirode. Navodno Bojan je bio iznerviran otkazom koji mu je dao Hetkuti. Naime, “kralj Malte” je jedno veče došao u lokal koji je Bojan obezbeđivao, primetio je da je ovaj bio pripit i rekao je menadžeru da ga odmah otpusti.

 

FOTO: PRINTSCREEN

U Srbiji robijao zbog pljačke

Čmelik, u stvari Mitić, u Srbiji je robijao zbog pljačke, jer je 31. januara 2008. godine oteo oko pet miliona dinara i markice za prevoz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd u vrednosti od 10 miliona dinara.

Dok je većina članova razbojničke grupe, njih šestoro, među kojima je bila i jedna žena, uhapšeno ubrzo posle pljačke, Bojan je tada uspeo da umakne policiji.

Međutim, i on je uhapšen posle nekoliko godina, osuđen je za tu pljačku, a iz zatvora je izašao 2016. godine.

Da li je tada promenio identitet, ili je nabavio lažni pasoš i otputovao na Maltu još se utvrđuje. Ono što je za sada poznato je da je Bojan, na ovo sredozemno ostrvo, otišao sa starijim bratom.

Tamo se zaposlio kao radnik obezbeđenja u jednom lokalu, u kome je njegov brat radio kao barmen.

 

(Kurir.rs / Malta independent / Blic)

Leave a Reply