ŠOKANTNE PROGNOZE LEKARA: EVO šta se DEŠAVA sa NOVAKOM…

Oštećenje tetiva je veoma veliko, reč je o povredi koja ne može da se zaleči bez operacije, a pitanje je da li će i ona pomoći, kaže istaknuti australijski lekar Piter Brukner

Novak Đoković je obnovio povredu lakta na Australijan openu i kako sada stvari stoje, sledi mu opet duži oporavak, a mnogi strahuju da je moguće da i ranije završi karijeru, jer su mu tetive prilično oštećene.

Kako sada stvari stoje, jedino rešenje je operacija, a Nole je takvu odluku prolongirao. Ipak, gotovo je izvesno da će nekada najbolji igrač sveta morati pod nož, ali ni to ne garantuje da će povreda lakta biti izlečena. Jedan od najboljih sportskih doktora Australije Piter Brukner smatra da su Novakove tetive ozbiljno oštećene i da nije siguran da će operacija rešiti taj problem.

– Izgleda da je tkivo vrlo oštećeno. Nije baš tako lako oporaviti ga, jer je to problem koji je nastao pod konstantnim opterećenjem. Postoje neverovatno jake sile koje prolaze kroz te dve tetive tokom top-spinova, pa nije iznenađenje da se problemi pojave – poručio je Brukner i dodao:

– Pokušao je bez operacije, ali to očigledno nije dalo rezultate. Da li će hirurški zahvat nešto doneti, teško je reći sada. Novak je sigurno zatražio mišljenja brojnih lekara i da je operacija bila najbolje rešenje, sigurno bi to uradio još pre šest meseci.

Brukner je uporedio Novakovu situaciju s povredama u drugim sportovima.

– To je kao Ahilova tetiva kod atletičara ili koleno kod košarkaša ili odbojkaša. Sila pritiska je ogromna kroz te tetive, ona nema dovoljan dotok krvi i potrebno je mnogo vremena da se izleči takva vrsta povrede – zaključio je Brukner.

Izvor: pressonline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *