Mnogi ne znaju za OVO: 5 stvari o bankomatu, telefonu i automobilu koje vam mogu spasiti život!

Mnoge informacije ne znamo, a mogu nam zaista biti od pomoći. Ovdje ćemo vam napisati neke korisne informacije koje će vam biti od pomoći u raznim situacijama.

Ako vas lopov ili neko drugi prisili da odignete novac na bankomatu

U tom slučaju ukucajte PIN naopako, npr umjesto 1234 napišite – 4321. To će se prepoznati kao alarmiranje i pozvat će se policija. Za ovu opciju mnogi nisu znali da postoji uopšte.

Kako da bilo gdje u svijetu pozovete hitnu pomoć ili policiju?

Univerzalan broj za sve države jeste 112. Ukoliko se nađete izvan signala vaše mreže, a u pitanju je vanredna situacija, pozovite 112 i vaš telefon će tražiti bilo koju postojeću mrežu na mjestu gdje se nalazite.

Šta raditi, ako su vam ključevi za daljinsko otvaranje auta ostali zaključani u autu?

Ovu nezgodnu situaciju možete riješiti na sljedeći način: Nekoga ko je u kući sa vašeg mobilnog telefona zovnite na njegov mobilni.

Za to vrijeme, vaš mobilni držite 30-ak centimetara od vrata vašeg auta. Osoba u vašoj kući treba da drži u ruci ključ vašeg auta blizu svog telefona i da pritisne dugme za otključavanje.

Rezervna baterija mobitela

Kako biste aktivirali rezervnu bateriju svog telefona ukucajte * 3 3 7 0 # .

Kako da onemogućite kradljivcu vašeg telefona da ga koristi?

Treba da znate serijski broj vašeg telefona, a to ćete saznati ovako: ukucajte * # 0 6 # i na displeju će se pojaviti 15-cifreni broj. Potom pozovite operatera, recite mu broj i neka blokira vaš ukradeni telefon.

Izvor: megagiga.info

Leave a Reply