ŽENA NARKO-BOSA IZ SRBIJE RADI KAO IZVRŠITELJ: Suprug uhapšen zbog 2,5 tona droge, a ona pleni imovinu građanima!

Dok je Goran Antonić (38) razvijao narko-biznis u Španiji i od njega zarađivao milione, njegova žena plenila imovinu građanima kao član komore javnih izvršitelja

Supruga Gorana Antonića (38), koji je u aprilu uhapšen u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji u Španiji, a potom označen kao vođa kriminalne grupe kod koje je pronađeno 2,5 tona droge, radi kao izvršitelj u Beogradu.

Kako Kurir saznaje, ona je diplomirani pravnik, na spisku javnih izvršitelja je od 2013. i posle hapšenja muža radi isti posao naplate dugova.

 

Laboratorije

 

Beograđanin Goran Antonić, kako je Kurir pisao, uhapšen je sredinom aprila ove godine. Policija je tada na teritoriji Barselone i Valensije otkrila tri ilegalne laboratorije za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Na otkrivenim “plantažama” pronađeni su zasadi više od 2.500 biljaka, čija je ukupna težina procenjena na oko 2,5 tona.

– U međunarodnoj akciji tada je učestvovala i srpska policija i ukupno je uhapšeno devet osumnjičenih. Iako su im lisice stavljene u Španiji, i u Srbiji su pretresane njihove kuće i stanovi. Na udaru se tada našla i Antonićeva vila s bazenom, kao i druge nekretnine čiji je vlasnik u Beogradu – kaže izvor Kurira.

 

Dobra zarada... Kilogram marihuane košta 4.000 evra
DOBRA ZARADA… KILOGRAM MARIHUANE KOŠTA 4.000 EVRAFOTO: MUP SRBIJE

Tada su, kako navodi, oduzeti luksuzni automobili i zaplenjena veća količina gotovog novca koji je pronađen u kućama i stanovima. On dodaje i da je suprug javne izvršiteljke poznat policiji odranije.

– Pre nekoliko godina ranjen je u pucnjavi i tada je ostao bez noge. Tada je odbio saradnju s policijom i nije želeo da kaže ko je pucao u njega. Poseduje veliki broj stanova, uglavnom na Vračaru – objašnjava naš sagovornik.

 

Zarada

 

Inače, kako su objavili španski mediji posle velike akcije hapšenja, osumnjičeni Srbi su uglavnom iznajmljivali vile na periferiji Barselone i Valensije i pravili laboratorije s veštačkim uslovima za uzgajanje marihuane. Drogu su potom, kako se sumnja, distribuirali po zapadnoj Evropi.

– Procena je da je kriminalna grupa sa Antonićem na čelu na svaka tri meseca iz svojih laboratorija prodavala po pola tone marihuane. Kad se uzme u obzir cena ove droge, to znači da su praktično na svaka tri meseca zarađivali dva miliona evra, odnosno da je njihova godišnja zarada bila osam miliona evra – otkriva sagovornik Kurira.

Ko su javni izvršitelji

Obučeni diplomirani pravnici

Javni izvršitelj mora da bude diplomirani pravnik s radnim iskustvom i položenim izvršiteljskim ispitom. Osim ovih uslova, kandidat mora da ima i položen pravosudni ispit, kao i završenu obuku.
– Sudski izvršitelj je državni službenik raspoređen na poslovima sa srednjom školom i postupa isključivo po nalogu sudije, a javni izvršitelji su diplomirani pravnici, koji su ovlašćeni da samostalno donose odluke u izvršnom postupku i sprovode izvršne radnje. Osim toga, njima je sada dato ovlašćenje da sprovode izvršenja koja su donedavno mogli samo sud i sudski izvršitelj – objašnjava sagovornik Kurira.

On napominje i da to što je uhapšen suprug javne izvršiteljke ne znači da ona ne može da radi taj posao.

(Kurir.rs/Danijela Jovanović/Foto: EPA/MUP Srbije)

Leave a Reply