“Nije živ, smrskana mu je glava” svedoci plakali, rukama kopao beton da dođe do brata, a onda je video njegovo telo

Bila sam u kući kada sam na televizi čula da su poginula dva radnika. Odmah sam izašla da vidim šta se dešava i videla muškarca kako sedi na stolici a drugi stoji pored njega – ispričala je Zoric Rajković za “Alo!”, svedok nesreće na gradilištu u Ulici Kneza Miloša.

Stanari okolnih zgrada u Ulici Kneza Miloša, ispričali su za “Alo!” šta se dogodilo kada se zid obrušio na nesrećnog N.T. (56)

– Pitala sam tog što stoji šta se dešava, a on mi je pokazao na čoveka koji je sedeo i rekao “upravo mu je poginuo brat” – ispričala je Zorica.
Zorica, svedokZorica Rajković, Foto: Nemanja Gavrilov

Kako joj je rekao muškarac koji je bio sa bratom poginulog, na gradilištu su bila trojica radnika, ali je gazda poslao jednog od njih na Dedinje, dok su u Kneza Miloša ostali N.T. i njegov brat.

U jednom trenutku je počeo da se obrušava zid, a N.T. je rukama probao da ga zadrži. U trenutku nesreće njegov brat se nalazio na svega pet metara od njega i gledao užasnu tragediju.

– Video je kako je zid pao na njega. Skočio je i probao rukama da kopa ne bi li došao do brata ali ništa nije mogao da uradi. Pitali smo “pa jel živ?”, a čovek koji je sedeo da stolici je odgovorio “ne, nema šanse, njemu je glava smrskana” – kroz suze su ispričali svedoci detalje tragedije.

Zorica je provela još neko vreme sa unesrećenim muškarcem, koji joj je ispričao da su u porodici imali mnogo tragedija.

– Rekao je da mu je brat bio na Košarama, da je jedva izvukao odatle živu glavu, a da je sada poginuo. Ispričao mi je da od 2009. godine rade za tog gazdu, da imaju neku rodbinu u Kraljevu ali da nemaju roditelje – ispričala je Zorica.

Nemanja Gavrilov; D.K.

Leave a Reply