POSLE 106 GODINA PRESTAO DA POSTOJI NAJPOZNATIJI HOTEL U BEOGRADU: Prešao u ruke Beograda na vodi (FOTO)

Hotel se na svom Fejsbuku svima zahvalio na dosadašnjoj saradnji

Čuveni beogradski hotel “Bristol” zvanično je prestao sa radom, a vest je osvanula na društvenim mrežama.

 

Naime, na zvaničnoj Fesjbuk stranici hotela zahvalili su se gostima, odnosno svima onima koji su ovo, kako navode, velelepno zdanje posetili u proteklih 106 godina, koliko je hotel postojao i radio.

 

Infomaciju o zatvaranju hotela objavili su uz fotografiju originalnog plakata koji je pre više od jednog veka najavljivao otvaranje tada modernog i kuksuznog hotela, s tim da sada umesto otvaramo stoji zatvaramo hotel “Bristol”.

 

Nekadašnji hotel bio je opremljen najmodernijim nameštajem iz Beča, posedovao je 60 soba, a cena sobe bila je od tri dinara pa na više. Hotel je počeo sa radom 3. novembra 1902. godine, stoji u opisu plakata.

 

Kako je ranije najavljeno, hotel neće biti srušen, dobiće novu namenu, jer će zgrada u kojoj se nalazio ubuduće pripadati naselju “Beograd na vodi”, odnosno gradu Beogradu.

 

 

Radnici će biti preraspodeljeni na druge poslove, dok će oko 30 porodica vojnih lica, koje su tu stanovale, dobiti drugi smeštaj.

 

Podsetimo hotel “Bristol” dugo je bio u jako lošem stanju, a dugo su u njemu živele porodice vojnih lica koje su došle sa ratišta  iz bivših republika nakon raspada SFRJ.

 

Predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Upravnog odbora kompanije Eagle Hills Muhamed Alabar najavili su da je prvi nacrt novog hotela “Bristol”, remek delo savremenog dizajna, koji će u potpunosti promeniti izgled ovog dela grada i povećati kapacitete hotelskog smeštaja u Beogradu.

 

Tako će prema najavama Beograd dobiti pored zgrade Geozavoda još jednu zgradu za ponos.

 

(Espreso.rs)

Leave a Reply