Stvarno smo… ovaj prizor jutros je razbesneo mnoge Beograđane, I vi nećete ostati ravnodušni (foto)

Da li će se više stati na put bahatim vozačima?

Sa bebom u kolicima jedino neometano mozete da setate po parkovima, Foto: Masanori Jošida

Bezbrižno hodanje beogradskim trotoarima postaje gotovo nemoguće. Ukoliko vam ne kaplje voda od klima uređaja za vrat, onda morate da preskačete bare. Taman kad napravite jedan normalan korak, neretko udarite o tablu nekog ugostiteljskog objekta, a već sledeće sekunde gledate kako da zaobiđete automobil koji se nepropisno parkirao i zauzeo čitav trotoar.

Beograđanka otišla na Žabljak sa drugaricom, sutradan je na butini ugledala crvenilo, a sedam dana kasnije počela je borba za život!

Iako službe Parking servisa redovno kruže gradom, ne mogu u svakom trenutku da ulove baš svakog bahatog vozača koji ne haje za druge, već svog četvorotočkaša ostavlja kao da je osvojio prestonicu.

DANAS SLAVIMO VELIKU GOSPOJINU! Evo šta nikako ne smete da radite!

Upravo je jutros bahati vozač jednog audija razbesneo sve koji su se kretali ulicom Cara Nikolaja na Vračaru, jer od njega nisu mogli da prođu.
Bahato parkiranje

Bahato parkiranje, Foto: Alo!/Privatna arhiva

Ljudi su se provlačili između automobila i zida, neki su pretrčavali na drugu stranu ulice, a mlada mama Ana je sa bebom u kolicima morala da izađe na kolovoz kojim idu trolejbusi kako bi stigla na odredište.

SPEKTAKULARNO OTKRIĆE Na dnu Jadrana našli SEF PUN BLAGA VREDNO MILIONE EVRA!

– Ovo je postala svakodnevica. Verujte mi da kad god šetam po Vračaru više vremena guram kolica po kolovozu nego što idem po trotoaru – kaže nam Ana M.

Priznaje da svaki put strahuje za bezbednost svog deteta i sebe, ali ne vidi drugi izbor.

– Postoje delovi trotoara koji su preuski u Cara Nikolaja, a tu je još i bandera, pa ne možeš ni da prođeš kolicima. Sa ove druge strane se uvek parkira neki genijalac pored kog ne može ni dete da se provuče. Šta mi drugo preostaje?! Da odem u drugom pravcu, da idem okolo? – pita nas Ana.

Opasnost prestavljaju i nesavesni vozači koji ne poštuju ograničenja brzine, te divljaju ulicama, pa je samo pitanje vremena kada će neki pešak, koji je bio primoran da izađe na kolovoz da bi stigao na odredište slučajno i nastradati.

Prolaznici kažu da ih ovakvo ponašanje sugrađana nervira, ali da nemaju ni vremena ni živaca da ispravljaju krive Drine.

– Kad žurim na posao dođe mi i da im preskočim preko haube. Pa nisam ja dužan da zovem pauka da odnese nekom automobil – rekao nam je jedan Beograđanin.

Šta biste vi uradili?

Leave a Reply