BOLJI OD SVAKOG LIJEKA: Svi imamo kod kuće, skoro je besplatno, a rješava VELIKI PROBLEM!

Oni koji pate od uobičajenih problema s kožom, znaju kako neugodno to može biti, ukoliko izmakne kontroli! Ljetnji period i visoke temperature još više pospješuju pojavu iritacija.

Svrab i perutanje kože samo su neki od potencijalnih užasa, kojima ste izloženi. Međutim, postoji rješenje! Ako ne za potpunu eliminaciju, onda svakako za držanje tih problema pod kontrolom!

Aloe Vera, čudesna spasiteljka

Kreme koje vam prepiše dermatolog mogu imati kontraindikacije na vašu kožu, ali krema sa aloe verom to nikada neće izazvati.

Preporučuje se čak i za nježnu dječiju kožu!

Dobri stari krastavac

Krastavci su puni vlage i protivupalnih sastojaka, tako da savršeno odgovaraju za pomoć iritiranoj koži. Isjecite ih i postavite na problematično područje. To bi trebalo da olakša bol i svrab.

Snaga kokosa

Kokosovo ulje nije dobro samo za jelo, već i u borbi protiv raznih bolesti. Vlaga iz kokosovog ulja pogodno djeluje na isušenu i iziritiranu kožu, a pored toga, umiruje svrab.

Med

Med je idealan za njegu oštećene kože! Osim što ga možete u slast pojesti, namažite ga na kožu i riješite se iritacije i svraba. Zahvaljujući svojim lijekovitim svojstvima, med omekšava kožu i ubrzava proces zaliječenja.

Namažite ga na kožu i ostavite za 20-30 minuta, isperite i lagano osušite. Ovaj pristup možete ponoviti neograničen broj puta. Nuspojave? Ne!

Kurkuma

Kurkuma je začin koji je poznat po svojim protivupalnim i antibakterijskim dejstvom na kožne bolesti.

Kurkuma prah se miješa sa vodom, sve dok ne nastane gusta pasta, koja se zatim nanosi na problematično područje kože. Ostavite nekoliko sati, a zatim isperite.

Ovas u borbi protiv kožnih bolesti

Obrok sa ovsenom kašom može biti pravo osvježenje za doručak. No, jeste li znali da ovas može umiriti vašu nadraženu kožu? Ne? Evo sad znate! Antiupalni sastojci, koje koža upije, donose joj olakšanje.

Uzmite jednu šoljicu ovsa i sameljite ga u prah. Taj prah stavite u kesicu, koju ćete vezati za slavinu kade.

Topla voda će isparavati i iz kesice će povući sva ona ljekovita svojstva ovsa, koji će se širiti prostorijom i, između ostalog, će se zadržavati na koži.

Opustite se na 10-20 minuta, a zatim isperite kožu čistom vodom i nježno utapkajte peškir, kako biste uklonili višak vode sa sobe.

Majka priroda

Mnogi od lijekova na recept, imaju neke nuspojave. Svi, ali oni prirodni NE! Oni su obično mnogo jeftiniji i često ih možemo naći u kuhinji.

Podijelite ove korisne savjete sa prijateljima!

Leave a Reply