STRAVIČNO MUČIO BIVŠU DEVOJKU: Vezao ju je za kola i vukao po Fruškoj gori

Pavle B. (28) iz Beočina uhapšen je zbog sumnje da je svoju maloletnu devojku J. K. (16) iz Rume prebio, a onda vezao za automobil i vukao po putu na Fruškoj gori. Devojka je zadobila teške telesne povrede – frakturu nosne kosti, nagnječenje čela i nosa i rasekotinu iznad levog oka.
Tog dana Pavle je svojom „dačijom“ povezao devojku ka Irigu, gde je trebalo da je odveze u školu. Tokom vožnje počeo je najpre verbalno da je napada, a onda ju je nekoliko puta udario po glavi.
Umesto da je odbaci u školu, odvezao je u Beočin, u svoj stan. Tamo su nastavili su da se svađaju.
Posle zverskog iživljavanja i maltretiranja, Pavle je devojku odvezao, stavio je u automobil i odvezao u Beočin, gde je tako povređenu ostavio u dvorištu njene drugarice, a on je otišao. Teško povređenoj maloletnici je lekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja u Rumi.

Osumnjičeni je po nezvaničnim saznanjima, toga dana kolima došao po nju u Rumu. Navodno je sačekao u blizini škole koju pohađa, a zatim su se zajedno odvezli do Beočina u njegov stan. Tu je navodno, između njih došlo do kraće prepirke. Pavle, za koga njegovi sugrađani kažu da je poznat po nasilničkom ponašanju prema svojim devojkama, posle toga je sa devojkom seo u automobil i odvezao na Andrevlje na Fruškoj gori.

Žitelji Beočina kažu da nisu iznenađeni onim što je uradio jadnoj devojci, jer je, ističu, poznat po nasilničkom ponašanju, ali i da protiv njega do sada nije napisana nijedna krivična prijava zbog toga. Pojedini Beočinci, zgroženi onim što se pripisuje osumnjičenom Pavlu sada pričaju da je imao nekoliko emotivnih veza i da je prema svim devojkama bio grub, tukao ih i maltretirao.

“Nedavno je na autobuskoj stanici u centru Beočina, naočigled prolaznika išamarao jednu devojku”, prepričavaju sada stanovnici ovog sremskog mesta, ali nisu sigurni da je reč o šesnaestogodišnjoj J.K. iz Rume: “Vikao je i skakao, ali niko nije prišao da mu se suprotstavi iz straha od njegove reakcije”

Jedna od komšinica porodice Pavla Balubana, koja nije želela da otkriva identitet, kažeda se nije iznenadila kada je pročitala šta je uradio devojci J. K.

“Živimo u blizini, znam ga odmalena. Iako će većina komšija reći da je on dobar momak i slično, to rade jer se plaše. Istina je da je on manijak, koji je uvek bio zao prema svojim devojkama. Slične stvari radio je i ranije, ali nikada ga niko zbog toga nije kaznio, i zato se ljudi plaše”, kaže komšinica Pavla Balubana.

Ona pamti kada je on maltretirao i svoju bivšu devojku.

“Došao je kod nje na posao i naočigled svih zgrabio je za kosu i tako izvukao iz kancelarije da bi je potom išamarao. Međutim, ništa mu se nije dogodilo zbog toga, niti ga je ko prijavljivao. Takođe, nedavno je na autobuskoj stanici kod nas u centru grada, pred mnogo ljudi, išamarao jednu devojku, ne znam da li je to bila J. K., i drao se na nju, ali niko nije imao hrabrosti da reaguje”

Sedamnaestogodišnja J. K. iz Rume, koju je momak Pavle Baluban (28) iz Beočina tukao, vezao za automobil i vukao po putu, u ispovesti za dnevni list Press opisala je šta se dogodilo kobnog dana. U policiji kažu da Balubanu ovo nije prvi put da bije devojku. On je uhapšen juče i biće odveden na saslušanje istražnom sudiji.

Kako je ispričala J. K., ona i Pavle bili su u vezi godinu dana, a noć pre nego što se sve desilo on je prespavao u njenoj kući.

– Ujutru je trebalo da me vozi u školu. Međutim, na pola puta primetila sam da mi nema telefona. On je rekao da je kod njega i pitao me za jednu poruku koju sam dobila. Bio je to SMS od mog druga s kojim se nisam dugo videla i koji je samo pitao kad ćemo da se vidimo. Pavle je to shvatio na drugi način i odmah me je ošamario – počinje priču J.K.

Ona kaže da od tog trenutka Baluban nije prestajao da je bije.

– Umesto u školu, odvezao me je u njegovu kuću u Beočin. Zapretio mi je da ne smem ni reč da kažem njegovim roditeljima. Ostali smo tamo nekoliko minuta i onda me je stavio u kola i krenuli smo ka Fruškoj gori. Sve vreme je pričao da će me ubiti i udarao me je neprestano – kaže J. K.

Pavle Baluban je u jednom trenutku zaustavio kola na putu u selu Andrevilje. Tada je za devojku počelo pravo mučenje.

– Tukao me je od pola 10 do jedan po podne. Udarao me je, šutirao, pljuvao. Kad bih pala, on bi me podigao i nastavio da me bije. Nigde nije bilo ljudi, bila sam ubeđena da će me ubiti. Onda je izvadio povodac za pse i vezao mi ruke. Zakačio me je za kola i krenuo da me vuče po putu – kaže maloletna devojka, pa nastavlja:

– Ne znam ni sama koliko je to trajalo. Vrištala sam, krvarila na sve strane. Povodac mi je nekako spao sa ruke i on je zaustavio kola. Pomogao mi je da ustanem, a onda nastavio da me bije, da me obara i ponovo podiže kako bi me opet srušio na zemlju – priča J. K.

Nasilnik je onda žrtvu stavio u kola i odvezao je kod njene drugarice u Rumu.

– Dovukao me je do njenog dvorišta, odgurnuo na zemlju i pobegao. Brzo su zvali hitnu pomoć. Ustanovili su da mi je slomljen nos, kontuziju glave, podlive i poderotine po licu i telu. Jedva ličim na sebe – završava J. K.

Pavle Baluban je odmah nakon napada uhapšen. On već ima dosije u policiji i poznat je po incidentima s devojkama. J. K. nije prva devojka koju je tukao, ali nikada do sada nije optužen za ovako nešto.

politika-ekspres.net

Leave a Reply