POLICAJCI SU BILI U ŠOKU! OVAKO JE PLJAČKAO BADŽIN SIN: U kuće srpskih milionera upadao na SPEKTAKULARAN NAČIN! Brave na vratima su ostajale netaknute!

Vojislav Stojičić (38) sin ubijenog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, u pljačke je išao obučen u beli forenzički kombinezon kakav nose službenici Nacionalnog kriminalističkog centra MUP-a tokom uviđaja.

 

Upravo zbog toga mlađi Stojičić je bio potpuno siguran da za njim ne ostaje nijedan trag koji bi policija mogla da iskoristi protiv njega. U poslednjem poduhvatu, pljački vile direktora Grand produkcije Saše Popovića, za njim je ipak ostao jedan DNK trag, što je najvažniji dokaz koji je doveo do njegovog hapšenja.

 

FOTO: ANA PAUNKOVIĆ, PROFIMEDIA

 

Ono što je policiji, međutim, doskora bila nepoznanica jeste kako je Stojičić, za koga se sumnja da stoji iza još nekoliko pljački, ulazio u vile na Dedinju i Senjaku koje su mu uglavnom bile meta.

 

“Stojičićeva veština je doskora bila misterija. Međutim, sumnjalo se na njega pa se od pljačke Popovićeve vile nalazio pod tajnom pratnjom policije. Snimljen je u dve pljačke, ali nije uhapšen jer je iz oba objekta izašao bez plena”, kaže sagovornik Ekspresa.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

 

Iako u ta dva slučaja nije uhapšen, policija je pratnjom uspela da otkrije njegov sistem rada.

 

“On se fokusirao na kuće u kojima su prozori bili ostavljeni na kip. Preko prozora je najpre u unutrašnjost kuće uvlačio plastično crevo koje je na kraju imalo zakrivljenu žicu, kao i konopac koji je nabacivao na ručku prozora. Sa gornje strane prozora zatim je postavljao kanalice, a potom vakuum spravom privlačio prozor sa spoljne strane ka sebi. Praktično je zatvarao prozor, a onda povlačio žicu nabačenu na ručku i tako otvarao prozor i ulazio unutra”, objašnjava sagovornik.

 

FOTO: EPA, MUP

 

Od koga je Stojičić naučio ovaj trik za sada nije poznato. Policija sumnja da Stojičić stoji iza još nekoliko pljački, ali dokaza za sada nema.

 

“On je zaista maksimalno vodio računa da za njim ne ostane nijedan trag. Čak je i posle svake pljačke sredstvom za dezinfekciju brisao čitav prostor. Ipak, tokom pljačke Popovićeve vile napravio je fatalnu grešku i za njim je ostao jedan DNK trag”, dodaje izvor.

 

FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

 

Podsetimo, Vojislav Stojičić (38), sin pokojnog policijskog generala Radovana Stojičića Badže, uhapšen je 16. avgusta zbog sumnje da je učestvovao u pljački kuće direktora “Granda” Saše Popovića.

 

Kuća Saše Popovića opljačkana je 8. marta uveče, kada niko do njih nije bio unutra, pa se sumnja da je imao insajdera.

 

(Kurir.rs/Ekspres)

Leave a Reply