OVAJ DOKUMENT SA TITOVIM POTPISOM CEO DAN SE ŠERUJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: A uzrok svega je Kolinda!

Hrvatska predsednica je šokirala i Hrvate svojom izjavom o odrastanju u Jugoslaviji

Ceo region danas priča o skandaloznom intervjuu koji je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović dala za austrijski list “Kleine Zeitung”.

 

Pitanje o radikalnom nacionalizmu u Hrvatskoj podstaklo ju je da odgovori kako je takva pitanja, kako je citira Novi list, “čine besnom”.

 

– Decenijama je nama Hrvatima bilo zabranjeno da imenujemo svoje poreklo. Umesto da kažemo: ‘Ja sam Hrvat’, morali smo reći: ‘Ja sam iz Hrvatske’. Ko bi iskazao svoj nacionalni ponos, pretio mu je zatvor – rekla je Grabar Kitarovićeva, navodi Novi list.

 

Nakon ove izjave hrvatske predsednice, usledila je burna reakcija na društvenim mrežama, a internetom se brzo proširio dokument koji je na najslikovitiji način demantovao Kolindinu izjavu.

U pitanju je, naime, izvod iz matične knjige venčanih iz doba Jugoslavije, niko drugog do samog Josipa Broza Tita i Jovanke Budisavljević.

 

Na izvodu postoji kategorija “narodnost” u kojoj je Josip Broz Tito sasvim slobodno, bez ikakvih zadrški, upisao kao “Hrvat”.

Kolinda Grabar Kitarović se već našla na meti urnebesnih prozivki zbog još jedne nerealne i preuveličane izjave o odrastanju u Jugoslaviji.

 

– Htela sam da budem slobodna. Htela sam da imam mogućnost u dućanu da biram između raznih vrsta jogurta i da ne moram vlastima da saopštavam koliko ću hleba trebati iduće nedelje – rekla je Kolinda.

 

Zbog toga je takođe na njen račun stiglo par urnebesnih prozivki tviteraša.

(Espreso.rs)

Leave a Reply