UZNEMIRUJUĆE SCENE IZ HOTELA PRAG: Pucaju u PECONIJA, a onda ga bodu noževima, lome mu o glavu flaše i čaše, gaze po njemu dok leži ranjen…

Upucan sa više metaka i teško ranjen

Šokantne scene brutalnog napada na biznismena Predraga Ranovića Peconija u hotelu “Prag”, 22.marta 2017. godine, u kojoj je ranjen i brutalno pretučen Ranković, a osumnjičeni su Željko Rutović i Neđeljko Mumin, pokazuju svu brutalnost ovog ranjavanja!

 

Da podsetimo, kobne noći u hotelu “Prag” u Ulici kraljice Natalije, Ranković je posle rasprave upucan u noge. Odmah je prevezen u Urgentni centar, ali nije bio životno ugrožen.

 

Odmah posle događaja u hotelu „Prag” policija je intenzivno počela da traga za Željkom Rutovićem, ali i dvojicom članova njegovog obezbeđenja za koje se sumnjalo da su potegli oružje. Međutim, svega nekoliko sati bilo je potrebno Rutoviću da napusti Srbiju.

 

Za njim je, po nalogu Višeg suda u Beogradu, 4. aprila prošle godine raspisana poternica. Mumin se u oktobru 2017. godine predao istražnim organima i od tada se nalazi u pritvoru.

Protiv Rutovića i Mumina sprovedena je istraga zbog krivičnog dela pokušaj ubistva u saizvršilaštvu, ali je nakon istrage optužnica podignuta za lakša krivična dela.

 

Optužnicom im se na teret stavljaju krivična dela nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Konkretno, nadležno tužilaštvo Rutovića i Mumina tereti da su 22. marta 2017. godine s još jednom nepoznatom osobom došli u hotel „Prag” oko 20.30 i nakon svađe pucali u Rankovića.

 

FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ, ZORANA JEVTIĆ, PRINTSCREEN

Mumin je, tvrdi tužilaštvo, nekoliko puta Rankovića pištoljem udario u glavu i tako ga onesposobio. Posle nekoliko trenutaka, prema navodima tužilaštva, Rutović je izvadio pištolj iz torbice koju je imao kod sebe i pucao Rankoviću u noge. Dok je ranjen ležao na podu, Mumin i Rutović su, tvrdi tužilaštvo, Rankovića udarali čašama i flašama.

(Kurir.rs)

Leave a Reply