Ovih 9 domaćih glumaca je umrlo, a to verovatno niste ni znali! (VIDEO)

Uz njihove likove ste se smejali i tugovali, oni su odavno postali deo vaših života, gledate ih svaki dan, i verovatno će se mnogi iznenaditi kada čuju da su ovi domaći glumci preminuli… 

Čak i ako znate da ovi sjajni glumci i glumice više nisu sa nama, ovo je odlična prilika da vas podsetimo na njihove najbolje uloge.

Prva i, nažalost, poslednja uloga Dušana Pekića je bio nezaboravni Pinki iz filma „Rane“. Dušanu su predviđali blistavu karijeru, ali on je preminuo 2000. u 20. godini tokom odsluženja vojnog roka u Kraljevu. Uzrok smrti nikada nije saopšten.

Zlatu Petković će svi pamtiti kao legendarnu „Mariju“ iz „Otpisanih“, ali i po lepoti. Zlata je preminula 2012. u 59. godini od posledica moždanog udara.

Dušan Golumbovski je umro početkom januara 2016, u 75. godini, ali će njegov Ozren Soldatović iz „Srećnih ljudi“ nastaviti da živi kroz brojne reprize…

 

Đurđija Cvetić, koja je preminula u avgustu 2015, proslavila se nizom zapaženih uloga u pozorištu i serijama kao što su „Jagode u grlu“, „Sivi dom“ i „Zaboravljeni“.

Kada se pomene Rajko Prodanović, prva asocijacija je Koske iz „Sivog doma“… Prodanović, koji je umro krajem 2013. u 58. godini, igrao je i u filmovima „Šmeker“ i „Savamala“ kao i u seriji „Vratiće se rode“.

Jedan od najboljih jugoslovenskih glumaca Bekim Fehmiu, najavio je fenomenalnu karijeru nezaboravnom ulogom u filmu „Skupljači perja“, potom je sarađivao sa brojnim svetskim zvezdama… Mnogi ga pamte i iz ostvarenja „Specijalno vaspitanje“. Fehmiu je preminuo 2010, u 75. godini, a prema nezvaničnim informacijama, izvršio je samoubostvo.

Josif Tatić, čuveni Jataganac iz „Boljeg života“, umro je u februaru 2013, u 67. godini… Imao je na desetine zapaženih uloga u filmovima i serijama, a njegov karakterističan stil glume su mnogi probali da kopiraju.

Danilo Lazović, koji je u 55. godini preminuo 2006, proslavio se kao Šćepan Šćekić iz „Srećnih ljudi“, ali pamte se njegove uloge u „Boljem životu“, „Porodičnom blagu“, filmovima „Poslednji krug u Monci“, „Tri karte za Holivud“…

Vasilija Vasu Pantelića će gledaoci pamtiti kao Krstu Mišića iz „Otpisanih“. Pantelić je preminuo 2008. u Beogradu, u 87. godini.

(Telegraf.rs)

Leave a Reply