OBUKLI I SPREMILI IVANKU ZA S*HRANU: Kada su pomerili poklopac k*včega, svu su se zaledili od š*ka!

Na telo žene navukli su odeću 40 kilograma lakše pokojnice. Da nisu odlučile otvoriti kovčeg dve zagorske porodice bi oplakivale neke nepoznate žene.
– Kad smo u mrtvačnici otvorili kovčeg, samo što se nismo onesviestili. Unutra nije bila naša majka nego nepoznata žena- šokirano govore Ivan i njegova sestra Branka iz Belca kraj Zaboka.Na tamošnjem su groblju u utorak u 16 sati trebalo je da sahrane majku Ivanku Čukljek (80).

Ona je preminula tri dana ranije, a porodica je došla u mrtvačnicu kako bi se poslednji put pozdravili s njom.

– Kovčeg je bio naš, ali u njemu pogrešno telo, obučeno u odeću naše majke, a da sve bude još gore, pokojnica iz kovčega je bila upola lakša od naše majke, pa je “plivala” u njenoj odeći- zgroženo priča porodica.

Oni su odmah alarmirali bolnicu, ali tu je tek usledio šok- rekli su im da pokojna Ivanka Čukljek nije kod njih i da oni nemaju nijednu mrtvu ženu u svojoj mrtvačnici!

Oni su o svemu obavestili policiju, koja je ubrzo uspela da reši ovu morbidnu zbrku.

Telo pokojne Ivanka je nađeno u Mihovljanu u kovčegu Katice Plukavec (86), a kako njena porodica nije otvarala kovčeg, nisu ni znali za zamenu.

– U šoku sam! Samo želim dobiti telo svoje majke i sahraniti je- rekao je Branko ispred mrtvačnice kada su tela obe pokojnice doneta kako bi se stavila u odgovarajuće kovčege.

– Mojoj majci su stavili maramu koja nije njena i navukli joj odeću žene koja je lakša 40 kilograma. Pa kako niko nije primietio da nešto nije u redu?! Tužićemo bolnicu – ljuti su Čukljekovi.

Iz bolnice su poručili da će se utvrditi ko je odgovoran za zamenu pokojnica, da li je kriva bolnica ili pogrebna poduzeća koja preuzimaju tela i oblače ih.

(Dnevne.rs/Izvor: SrbijaDanas.com)

Leave a Reply