Zbog ovih 5 stvari ponos vam se zauvek smanjuje: Prvu stvar sa liste radi većina muškaraca, ne sluteći šta im se sprema

Dok se većina muškaraca pita koja je dužina penisa “idealna” i kako ga povećati, retko kome prolazi kroz glavu mogućnost da se penis smanji, a to je zapravo moguće!

Statistika kaže da je dužina prosečnog penisa u erekciji 14.7 cm, a sve ispod ove brojke naziva se mikropenisom. Međutim, ova brojka može da se smanji za čak dva i po centimetara iz više razloga. Na neke od njih nemoguće je uticati, ali na pojedine svakako možete!

Pušenje

Ako ste tražili motivaciju da konačno ostavite duvan, evo je. Pojedini toksini koji se nalaze u cigaretama uništavaju krvne sudove u penisu, što ne samo da će vam skratiti penis, već ćete imati i problema sa erekcijom.

Lekovi
Pojedini lekovi, a naročito oni namenjeni uklanjanju problema sa prostatom mogu da dovedu do smanjivanja penisa, a isto važi i za pojedine antidepresive i antipsihotike.

Starenje
Ovde već nema leka. Kako vreme prolazi, tako se penis i testisi smanjuju.

Operacija prostate
Oko 70 odsto muškaraca koji su zbog tumora uklonili prostatu, doživeli su i da im se penis smanji, a lekari i dalje nemaju objašnjenje za ovaj fenomen.

Pejronijeva bolest
Kod ovog stanja, penis se prilikom erekcije savija, pa sama erekcija boli, zbog čega se krvni sudovi stiskaju, a penis smanjuje. Ova bolest može da bude izazvana povredom penisa, ali genetski, a postoje i faktori rizika koji joj doprinose. Između ostalih to su pušenje, gojaznost, povišeni krvni pritisak, dugotrajna erektilna disfunkcija, poremećene masnoće u krvi i poremećaji ponašanja.

Leave a Reply