U strašn*m sudaru pog*nuli su roditelji 4 djece: ‘Stajali su na cesti i prepirali se tko će voziti’

Nekoliko minuta iza 4 sata na cesti u Štefancu kod Čakovca poginuli su nevjenčani supružnici Biljana i Kristijan Oršuš iz Kotoribe, roditelji dvije djevojčice i dva dječaka starih između 6 i 11 godina, piše 24sata.
Na supružnike je kombijem naletio 52-godišnji vozač iz Koprivničko-križevačke županije koji nije bio pod utjecajem alkohola. Kristijan je podlegao ozljedama u 6.50 sati u čakovečkoj bolnici, a 27-godišnja Biljana je na mjestu poginula.

“Oni nisu pješačili, već su autom išli do zetove sestre u Kuršanec. Zet je bio za volanom, ali je moj sin Klaudijo, vlasnik automobila, htio sjesti za volan jer je zet prilično popio i više se nije htio voziti s njim,” rekao je Ivan Savić, Biljanin otac za 24sata.
‘Prometnoj nesreći je prethodila obiteljska svađa’
U tom su se automobilu, osim poginulih, vozili i Biljanina braća 22-godišnji Klaudijo i 19-godišnji Benjamin Savić te Klaudijeva supruga.

Biljanin otac je rekao kako je Kristijan bio nezadovoljan što je on sjeo za volan te, dok je stajao u svom prometnom traku, Kristijan, koji ga je pokušavao uvjeriti da mu dozvoli da opet sjedne za volan, bio je na sredini ceste, a iza njega stajala je njegova supruga. Odjednom je velikom brzinom dojurio kombi te ih pokosio.

“Čuo se jaki tresak. Odbacio ju je tridesetak metara, a on je od udarca ostao bez odjeće. Moja supruga je od šoka pala u nesvijest. Sve se odigralo u trenutku i bilo je prestrašno,” rekao je Klaudijo za 24sata.
‘Na mjestu nesreće bila gotovo neprepoznatljiva’
Biljanin otac je rekao da nije prepoznao kćer na mjestu nesreće jer je bila gotovo neprepoznatljiva. Biljanina braća kažu da je hitnu pomoć i policiju pozvao vozač koji se zaustavio na mjestu nesreće.

Biljanini roditelji Elizabeta Oršuš i Ivan Savić brinut će o kćerinoj djeci. U kuću preko puta njihove, koju su prije nekoliko godina kupili i uredili Biljana i Kristijan, ne misle nikad ili barem ne tako skoro ući.

Ivan kaže da unuci plaču, a oni manji koji još ne razumiju što se dogodilo, stalno pitaju kada će doći mama. Biljana i Kristijan bili su nezaposleni, a Kristijan je povremeno radio na crno te su primali socijalnu pomoć. Pokopat će ih idući tjedan na mjesnom groblju u Kotoribi.

novenovosti.com

Leave a Reply