MLADIĆ POJEO PUŽA I OSTAO PARALIZOVAN: Izgubio je bitku posle 8 godina bolesti, a sve je počelo glupom opkladom (VIDEO)

Srednjoškolska ragbi zvezda iz Australije, Sem Balard (28), preminuo je posle osam godina borbe za život.

On je 2010. godine, iz opklade, pojeo baštenskog puža, zbog čega je oboleo od meningoencefalitisa, ozbiljne upale mozga.

 

Pre nesrećnog izazova, Balard je bio igrač ragbija u usponu u svojoj srednjoj školi. Njegova majka je u nekoliko navrata na društvenim mrežama pisala da je Sem jako zabavan i veseo mladić i da se bori protiv opasne bolesti. Nažalost, nije uspeo da se oporavi.

Džimi Galvin i Majkl Sizbi, Semovi prijatelji, ispričali su kako je to veče promenilo njihove živote.

“Sedeli smo zajedno na terasi i pili crveno vino, pravili smo se da smo odrasli, i tada smo videli puža. Počeli smo da pričamo o tome da ga pojedemo, a Sem je samo to odjednom uradio”, ispričao je Galvin.

FOTO: TWITTER/PRINTSCREEN

Posle par dana Sem se jako razboleo. Doktori su mu rekli da se zarazio parazitom koji se inače nalazi u pacovima, ali da se puževi i gliste njime mogu zaraziti kada jedu njihove izlučevine. Balard je dobio dobio upalu mozga i pao u komu. Iz nje se nije probudio 420 dana.

Zbog oštećenja mozga, Sem je ostao potpuno paralizovan. Njegova majka je 2011. godine, godinu dana posle incidenta, na svom Fejsbuku napisala kako se Sem oporavlja.

“I dalje je isti, nasmešeni Sem i mnogo se smeje. Opet će hodati i govoriti, ali ne znamo kad”, napisala je. Dodala je kasnije kako je incident promenio njegov život.

“To je užasno, promenio se njegov život, moj život… Prevelika je to stvar, posledice su ogromne”, napisala je.

 

Međutim, Sem se nikada nije oporavio od teške virusne bolesti. Poslednje tri godine svog života proveo je u bolnici, a posle brojnih komplikacija preminuo je okružen porodicom i prijateljima.

 

Poslednja stvar koju je rekao uputio je svojoj majci bila je: “Volim te, mama”.

 

Kurir.rs/Dejli mejl
Foto: Youtube/Printscreen

Leave a Reply