Dragan Milijančević (48) iz sela Prova kod Vladimiraca mjesecima silovao ćerku Ivanu (15): OSTALA DJECA gledala kako im otac monstrum siluje sestru!

Jedan od mališana pred inspektorima i psihologom skretao pogled na direktno pitanje da li je nešto vidio i postiđeno se smijao, crvenio. Policija smatra da je monstrum činio ove gnusne zločine nad ćerkom i pred ostalom djecom

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, Draganu Milijančeviću (48) iz sela Prova kod Vladimiraca određen je pritvor do mjesec dana.

On je osumnjičen da je mjesecima silovao hendikepiranu ćerku Ivanu (15), koja je ostala u drugom stanju. Monstrum je to radio čak i pred maloljetnom djecom, kaže izvor Kurira iz istrage!

Zlostavljana djevojčica, koja je u šestom mjesecu trudnoće, smještena je u šabačku bolnicu, a Centar za socijalni rad preuzeo je starateljstvo nad njom.

 

Majka brani manijaka

Dragana Milijančevića prijavila je socijalnim radnicima njegova nevjenčana supruga i majka djevojčice Bogdanka Mileusnić (40). Ona je to potvrdila i policiji, ali kad je saznala da će Dragan biti zatvoren, promijenila je priču i počela da vrijeđa policajce i socijalne radnike.

– Pljuštale su uvrede, histerisala je. U jednom trenutku, u nastupu bjesa, rekla je: „Šta ste ga napali, on Ivanu nije davio ni tukao, samo je spavao s njom!“ Najvjerovatnije se uspaničila kad je Ivani počeo da se poznaje stomak, pa je to prijavila socijalnim radnicima. Kad je shvatila da će oduzimanjem starateljstva ostati i bez prihoda koje je dijete kao invalid dobijalo, rješila je da sve negira – prenosi Kurir

Osim Ivane, Dragan i Bogdanka odgajaju još četvoro djece uzrasta od prvog do sedmog razreda osnovne škole. U prisustvu psihologa i inspektora zaduženog za rad s maloljetnicima, i oni su saslušani.

– Na osnovu ponašanja jednog djeteta i njegovog odgovora na pažljivo postavljena pitanja, postoji sumnja da je to dijete najmanje jednom bilo očevidac bluda oca nad starijom sestrom. Dijete je skretalo pogled na direktno pitanje da li je šta vidjelo i postiđeno se smijalo, crvenelo. Onda je reklo da Ivana sigurno ima stomačni virus jer joj je stomak velik i da je čulo od mame i tate da je stomačni virus veoma čest. Vjerovatno su i ostala djeca gledala te mučne scene, što ćemo ispitati. Takođe, ne postoje indicije da je još neko od te djece bilo zlostavljano – kaže izvor iz istrage.

Komšije u šoku

U selu Provu svi su zgranuti zbog vijesti da im je pred očima svaki dan bio čovjek koji je ko zna koliko dugo najbrutalnije zlostavljao rođenu ćerku. Novine su razgrabljene iz prodavnice u centru sela. Čitaju u nevjerici, prepričavaju, i dok jedni prekoravaju sebe što nisu primjetili da se u kući porodice Milijančević događa nešto monstruozno, drugi smatraju da je sve to laž.

– U petak je bio pravi haos. Prvo je sanitet stigao pred Draganovu kuću, a onda i policija. Kaže mi komšija koji živi preko puta njih da su ljekari odnijeli Ivanu, a da je Dragan uhapšen – priča vidno uznemiren komšija koji nije htio da se predstavi.

– Bogdanka je veoma neodgovorna majka. Rodila je ukupno osmoro djece, od kojih je posljednjih troje ostavila u porodilištu i pobjegla. Umjela je da pobjegne i od kuće, pokupi sve pare, a četvoro osnovaca i hendikepiranu Ivanu ostavi svekru i svekrvi, koji su i sami bolesni – kaže drugi komšija.

Psihoanaliza Milan Kostić, klinički psiholog, objašnjava majka vjerovatno saučesnik

Klinički psiholog Milan Kostić kaže za Kurir da porodica iz okoline Vladimiraca ima potpuno poremećen život, kao i da je bludni otac izopačen i s psihičkim i intelektualnim smetnjama.

– Inc*st je granica koja je davno postavljena i jedna je od najranijih zabrana. Poznato je da su žrtve inc*sta najčešće mentalno hendikepirane osobe, koje nisu u stanju da razumiju situaciju i slučaj prijave policiji – kaže Kostić.

Psiholog dodaje da je strašno i to što je majka krila zlostavljanje ćerke, ali najgore je to što su ostala djeca gledala.

– To će ostaviti trajne posljedice na djecu. Majka je očigledno bila saučesnik u svemu, jer nije bila dovoljno svjesna posljedica, zbog čega treba saznati i njen psihološki profil. Pitanje je zašto slučaj ranije nije prijavila i zbog čega je štitila supruga – kaže Kostić.

Centar za socijalni rad

Istraumiranu djevojčicu ne vraćaju silovatelju.U Centru za socijalni rad u Vladimircima kažu da će „maloljetna I. M. biti smještena u adekvatnu ustanovu socijalne zaštite“.
– Neće biti vraćena u biološku porodicu. Ostalo četvoro djece će u redovnoj proceduri biti upućena u hraniteljske porodice – rekla je Dragica Uzanović, v. d. direktora.

Leave a Reply