ZEMUNAC SA NAJNEOBIČNIJIM IMENOM: U moru uobičajenih imena, ovaj mališan može da se ponosi orginalnošću a i veličinom imena koje nosi!

Mladi rodjitelji Stefan i Teodora Petrović, su odlučili da svome prvom detetu daju jako orginalno i u isto vreme prelepo muško ime-Tesla. Izgleda da je sudbina ovde umešala prste, pa im je u kući prvi gost bio -električar, pošto tih dana kada je mališan stigao u svoj dom, grejanje nije radilo.

Tesla je odmah zapamćen po imenu u bolnici i od početka se izdvajao od druge dece zbog toga. Predlog za ime dao je otac Stefan, što je majka  rado prihvatila.

Stefan je želeo da mu sin nosi ime našeg poznatog naučnika jer je ljubitelj i poštovalac njegov rada i da je ovo način da mu se zahvali za sve. Roditelji kažu da Tesla voli da čuje pesmu “Mama voli bebu” i da tada ako plače istog momenta prestaje. Tesla je obožavan od strane kako roditelja, tako i bake i deke, a mama i tata tvrde da će ga tetka Tijana posebno razmaziti.

Pored Tesle zanimljiva je i mala SRBIJA SA AVALE, a ovako se ona nosi sa tim jedinstvenim i prelepim imenom!

Pored Tesle, jedno od originalnijih imena roditelji su odabrali i za sedmogodišnju Srbiju sa Avale. Kako kažu njeni roditelji „ona ga voli i odlično nosi“.Pre nešto više od tri godine pojavila se vest da je jedna američka porodica sinu dala ime Tesla. Iako se mislilo da su to uradili kao i Petrovići, po slavnom naučniku, ideja vodilja im je bila kompanija „Tesla motors“. ponosni petrovići

Leave a Reply