Darku Laziću su ugradili čip pod kožu: Specijalnim liječenjem bori se protiv najvećeg poroka!

Darku Laziću je prije dva dana ugrađen specijalni blokator protiv droge i alkohola koji pomaže zavisnicima da se riješe ovih poroka, saznaje Kurir. U pitanju je implantat naltreksona koji se ugrađuje pod kožu na stomaku i ima dejstvo oko šest mjeseci. Cijena ovog zahvata je oko 2.000 eura, a Darko se tome podvrgnuo onog dana kada je stigao u banju Selters.

Pomenuti blokator ili implantat, koji nazivaju i “čip protiv narkotika”, pokazao se kao veoma djelotvoran i zbog toga ljudi iz Lazićevog bliskog okruženja polažu dosta nade da će i njemu pomoći da se riješi poroka.

“Implantat naltreksona je specijalna formula dizajnirana kako bi se polako, u dužem vremenskom periodu (dva, tri, šest ili 12 mjeseci) rastvarala u organizmu i štitila osobu od recidiva. Neutrališe djelovanje opijata, tako da osoba koja ih uzme ništa ne osjeća. Ugrađuje se pod lokalnom anestezijom ispod kože na nižem dijelu stomaka ili sa unutrašnje strane gornjeg dijela ruke i ne dozvoljava pacijentu da zaboravi ili odbije da uzme pilulu naltreksona. Djeluje tako što se prilijepi na opijatske receptore u mozgu i potpuno ih blokira. To znači da ukoliko neko pokuša da uzme bilo koji opijat dok je na naltreksonu, ne osjeća nikakav efekat, jer su receptori u potpunosti blokirani”, kaže naš izvor.

Lazić je bez previše razmišljanja pristao da mu se ugradi ovaj blokator jer je i sam shvatio da je došlo vrijeme da krene s odvikavanjem od poroka.

“Nije se bunio kada su mu roditelji rekli da žele da mu se ugradi implantat. On se dosta promijenio nakon nesreće, svjestan je da je za dlaku izbjegao smrt i da sada ima novu priliku da krene iz početka. Ugradnja blokatora je protekla dobro, nije imao nikakvih neželjenih reakcija, poput crvenila, otoka ili svraba na koži, što se inače pojavljuje pacijentima kod ovog zahvata. Darko već neko vrijeme nema potrebu ni za alkoholom, a ni za narkoticima, a ovaj implantat će mu još više pomoći da ostane psihički jak i istraje u borbi s odvikavanjem”, rekao je naš sagovornik.

(Kurir)

Leave a Reply