Narodni lijek protiv hemeroida u koji se mnogi kunu na hiljade izlijecenih u Rusiji

Neuredna i nezdrava prehrana, dugotrajno sjedenje i stres uzrok su hemoroida o kojima se najmanje priča jer pri samom spomenu izazivaju nelagodu

Hemoroide dijelimo na vanjske i unutarnje.
Jedan od sve češćih zdravstvenih problema kod mlađe populacije su hemoroidi, neugodna pojava uzrokovana suvremenim načinom života.

ŠTO SU HEMOROIDI I ŠTO IH UZROKUJE?

Spužvasti jastučiči u rektalnom kanalu ispunjeni krvlju imaju ulogu zatvaranja analnog kanala. Neuredan način života bez kretanja, nepravilna prehrana uz nasljeđene sklonosti, trudnoća i zatvor uzrokuju pojačani pritisak na vene pri čemu dolazi do nakupljanja krvi i bolnih oticanja.

“Dugotrajno sjedenje, stres i neuredna prehrana sve češći su uzočnici pojave hemeroida”

SIMPTOMI KOJE NE SMIJEMO IGNORIRATI

Svrbež, unutarnji osjećaj pritiska, bolne otekline, na dodir opipljivi čvorovi i posljedično krvarenje prvi su simptomi koji ukazuju na nastanak hemoroida.

Ne smijete ih ignorirati nego se morate konzultirati sa svojim doktorom oko pravilne metode liječenja, a ako imate hemoroide koji se ne povlače nakon tretmana – postoji vjerojatnost da to uopće nisi hemoroidi.

To mogu biti izrasline koje upućuju na Chronovu bolest, autoimunu upalnu bolest probavnog sustava. U tom slučaju obratite se gastorenterologu kako biste napravili sve potrebne pretrage i uklonili sumnju na ovaj zdravstveni problem. Saznajte koji su još netipični i tihi simptomi znak ozbiljnih bolesti.

VANJSKI I UNUTARNJI HEMOROIDI

Vanjski su smješteni uz rubni dio anusa i pokriveni vrlo osjetljivom kožom. Kada se u jednom od njih razvije ugrušak stvara se oteklina na izlazu iz analnog kanala, a na osjet su prisutni kao tvrda i bolna izbočina. Krvare samo ako puknu i obično se povlače nakon terapije za koju je najbolje potražiti pomoć liječnika.

Unutarnji hemoroidi razvijaju se unutar anusa, a takvi se poznaju kroz krvarenje i izbočine koje nastaju prilikom pražnjenja. Nezgodni postaju ukoliko se ukliješte i ne mogu vratiti u analni kanal što izaziva jaku bol i krvarenje.

LIJEČENJE HEMOROIDA I PREVENCIJA

“O ovoj bolnoj nelagodi muškarci i žene nerado govore, a čak više od 60 posto ljudi ima problema sa hemoroidima”

Kod učestalih problema s hemoroidima potrebno je potražiti pomoć liječnika, a preventivno kada se problem povuče, učinkovito pomaže promjena stila života.

“Hemorodi se mogu riješiti različitim metodama, od stavljanja gumica, termoterapijom, terapijom laserom i klasičnim kirurškim zahvatom”, otkrila je dr. sc. Tanja Pavić, gastroenterolog u KB Sestra Milosrdnica.

Prehrana bogata vlaknima jedan je od glavnih pomagača dobre probave. Mahunarke, cjelovite žitarice i suho te svježe voće i povrće formiranja hemoroida. Izbjegavajte previše ljutu i začinjenu hranu. Saznajte više o psyllium ljuskicama, dodatku prehrani koji olakšava borbu protiv hemoroida.

Povećan unos tekućine u tijelo, pri čemu se preporuča voda ili sokovi od svježe cijeđenog voća i povrća olakšavaju stolicu. Posebno učinkovito je svakodnevno konzumiranje soka od suhih šljiva.

Dugotrajno sjedenje treba izbjegavati jer ono stvara pritisak u rektalnom području . Povremeno ustajanje i kretanje može pomoći u spriječavanju nastanka hemoroida i poboljšati cirkulaciju.

Izbjegavajte naprezanje prilikom obavljanja velike nužde jer tako stvarate dodatan pritisak na crijeva.

Redovna tjelesna aktivnost potiče cirkulaciju, ubrzava metabolizam i probavu, te stimulira crijevnu funkciju kojom se umanjuje pojava proljeva i zatvora.

Oni koji pate od hemoroida, znaju koliko su simptomi neprijatni i da ovo stanje zahtijeva besprijekornu higijenu intimnih dijelova, što ponekad nije moguće. Ali srećom, postoji rješenje – tradicionalni ruski lijek!

Ovaj lijek namenjen je svima onima koji su pokušali sa raznim kremama, čajevima i tabletama, ali ništa od navedenog nije davalo dugotrajni rezultat.

Recept

Sve što vam treba jeste sirovi, oljušteni krompir i zamrzivač!

Krompir mora da bude kvalitetan, ne sme da bude zelen ili proklijao.

Priprema: Oljušten, sirovi krompir iseći na tanke štapiće i ostaviti u zamrzivač. Krompir prvo isjeckajte na kolutove, pa od jednog koluta napravite štapić, odnosno otkinite komad sa lijeve i desne strane, a ono što ostane u sredini treba da izgleda kao štapić.

Zaleđene štapiće (samo jedan prilikom jedne primene) stavljati u anus prvih 4 dana na samo 30 sekundi. Sljedeća 3-4 dana svaki put ostavljati da štapić djeluje još po pola minuta duže.

Ovo je navodno vrlo efikasno sredstvo kojim je u Rusiji izliječen veliki broj ljudi.

novi.ba

Leave a Reply