Stavila je stipaljku na ušne resice 5 sekundi, a kada vidite efelat odmah ćete uraditi isto

Osjećate li stres? Možete preskočiti masaže cijelog tijela i odlučiti se za refleksologiju uha umjesto toga. Sve što je potrebno jeste da se usredotočite na različite točke pritiska u uhu za ublažavanje stresa i ublažavanje simptoma u drugim područjima tijela.

Masaža uha pomaže u višestrukim zdravstvenim problemima kao što boli i ovisnosti. Ova masaža djeluje jer su uši vrlo blizu mozga i na videu u nastavku ćete imati priliku pogledati objašnjenje o specifičnim tehnikama koje će maksimizirati koristi od ove prakse.

Za početak će vam trebati udobna stolica. Sjedite, povucite kosu i počnite lagano pritiskom na ušnu resicu i vucite prema dole. Koristite nježno povlačenje, to ne bi trebalo da boli. Nakon toga nježno prođite vanjskim rubovima vaših ušiku nekoliko puta.

Nježno staviti pritisak na svaku tačku vanjskog uha, držati pritisak za oko pet sekundi u svakom mjestu prije nego što se krećete dalje. Ponovite pet puta prije premještanja na drugo uho.

Druga tehnika:

– Koristiti štipaljku na svakom od šest tački pritiska na svom vanjskom uhu pet sekundi. Stavljanjem štipaljke na te tačke će olakšati vaše glavobolje, probleme sa sinusima, bolove u leđima i ramenu.

Leave a Reply