Šaban Šaulić je sa sestrom imao POSEBAN ODNOS, a reči tuge koje ona ponavlja od nesreće SLAMAJU SRCE

Reči koje sporadično ponavlja skoro nema od bola Sarajka Cakić jedina sestra tragicno preminulog Šabana Šaulica slamaju srce svima koji kroče u kuću njene ćerke Zvezdane u Šapcu da bi sa Sarajkom podelili tugu i izjavili joj saučešće.

– Sarajku je sin Šaban koji nosi ime po svom ujaku dovezao kod ćerke čim se saznalo za Šabanov udes. Niko nije smeo da joj kaže da je njen brat preminuo. Prvo su joj saopštili da je imao saobraćajni udes, dali joj lekove za smirenje i tek kroz nekoliko sati su joj saopštili da je preminuo. Nastao je lelek i kuknjava, a ceo komšiluk se podigao na noge. Svima je zastala knedla u grlu u neverici da je stalo srce našeg cara i kralja- kaže za Blic rođak i jedan od prvih komšija Šabanove  porodice u Šapcu.

FOTO: GORAN SRDANOV / RAS SRBIJA

On kaže da ona od tragedije narice:

– Šta će meni život kad mi nema njega, moje duše, mojih očiju. Što onaj odozgo ne uze mene nego njega?

Komšiluk, rođaci i prijatelji dolaze kod Šabanove sestre neprestano, a porodica sve vreme brine o njoj dajući joj terapiju da je što više umire i olakšaju joj do sada za nju najveći životni udarac, kao i za njihovu polusestru Afu. Pored svoje troje dece i unuka, Sarajka je najviše bila vezana sa Šabana i pomagali su se celog života.

Ona je podizala svo troje njegove dece, a potom i unuke.

– Sarajka poslednjih pet godina živi kod Sanele u Beogradu i čuva njenu i Batinu cerku Unu. Podigla je pre nje i  Sanelinog sina Luku, ali i svo troje Šabanove i Gocine dece, Sanelu, Mihajla i Ildu. Šaban je bio izuzetan ujak i odan celoj porodici. Uvek je sve časćavao i pomagao koliko je mogao- kaze Sarajkin komsija.

FOTO: RAS SRBIJA

Sarajka je pet godina starija od Šabana i uvek je prema njemu bila zaštitnicki nastrojena, volela je da ga zagrli, poljubi i pomiluje. Porodica strahuje kako će Šavanova sestra da podnese njegovu sahranu.

– On je bio njena duša i njeno srce. Danas ide u Beograd, a kako će to da izdrži svi strahuju. Ima zdravstvene probleme, ali i bez njih njeno srce je puno tuge za bratom. Muka je to velika. Šabana smo voleli svi i ceo Šabac plače za njim, osim ljubomornih. Šabanovi i Sarajkini roditelji Huso i Ilda su bili divni ljudi, skromnog imovinskog statusa, ali velikog srca i bog im je zato podario kralja narodne muzike- zaključuje Šabanov rođak.

Poslednjih godina Šaban je retko išao u Šabac, tačnije od smrti majke. Međutim, sestre i njihove porodice voleo je da ugosti u svom raskošnom domu  i da se zajedno nasmeju i provesele kad su god imali povod za to.

blic.rs

Leave a Reply