RAT U AZIJI?! BRUTALNA ODMAZDA INDIJE: Oboren pakistanski vojni avion! KLJUČA SUKOB! (VIDEO)

Indija je oborila pakistanski vojni avion i izgubila je jedan svoj MiG-21, saopšteno je u Nju Delhiju. Pilot indijskog aviona je nestao u akciji, dodaje se u saopštenju.

Portparol indijskog ministarstva spoljnih poslova Raveš Kumar izjavio je da su vazduhoplovne snage te zemlje izgubile borbeni avion i osujetile napad vojnih aviona Pakistana na sporni region Kašmira.

“Pilot je nestao u akciji. Pakistan tvrdi da je u njihovom pritvoru. Mi utvrđujemo činjenice,” rekao je Kumar.

https://twitter.com/ANI/status/1100696391620407296?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1100696391620407296&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.kurir.rs%2Fplaneta%2F3212191%2Frat-u-aziji-brutalna-odmazda-indije-oboren-pakistanski-vojni-avion-kljuca-sukob-video

“Pakistansko vazduhoplovstvo je otkriveno i indijsko vazduhoplovstvo je odmah reagovalo. U tom vazdušnom angažmanu, jedan borbeni avion pakistanskog vazduhoplovstva oboren je od strane MiG 21 bizona iz indijskog ratnog vazduhoplovstva. U ovoj akciji smo nažalost izgubili jednan MiG 21. ”

 

Pakistanska vojska tvrdi da je u sredu ujutru oborila dva indijska vojna aviona koja su narušila vazdušni prostor zemlje u spornom regionu Kašmira. Iz Islamabada je potvrđeno i da su zarobljeni indijski piloti.

Prethodno su avioni indijskog vazduhoplovstva presreli najmanje tri pakistanska vojna aviona koja su prešla u indijski vazdušni prostor preko sporne oblasti Kašmira, javili su indijski zvaničnici.

 

Indija je dan ranije bombardovala kamp za obuku islamskih ekstremista koji se nalazi u pakistanskom delu Kašmira.

Do usijanja u odnosima dve nuklearne sile došlo je nakon što su islamski fanatici 14. februara ubili 40, a ranili 20 indijskih vojnika.

 

Kurir.rs

Foto: EPA

Leave a Reply