GROB ŠABANA ŠAULIĆA JE DANAS OSTAO PUST, PORODICA DONIJELA ODLUKU: Evo zašto mu nisu došli!

Šaban Šaulić tragično je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 17. februara, a sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a njegovom ispraćaju na vječni počinak prisustvovalo je oko 5.000 ljudi.

saban-saulic-642x336

Porodica Šaulić redovno odlazi na njegov grob, međutim, danas će napraviti iznimku.

Kako javljaju srbijanski mediji, Šabanova najuža porodica, supruga Gordana i djeca Ilda, Sanela i Mihajlo ipak neće 3. marta, na Velike zimske zadušnice, posjetiti pjevačev grob.

759803-saban-saulic-ls

Porodica Šaulić odlučila je da ispoštuje običaj koji nalaže da se na zadušnice ne izlazi dok se ne navrši 40 dana od sahrane pokojnika.

saulic

Sin tragično stradalog pjevača Šabana Šaulića, Mihajlo jučer oko 14 sati obišao je grob pokojnog oca sa vjerenicom Danijelom Mandić.

On je u suzama zapalio svijeću za svog oca, a onda nekoliko minuta nepomično stajao.

1

Foto: Srpski telegraf

Nakon petnaestak minuta, Šaulićev nasljednik se prekrstio, a zatim sa vjerenicom napustio Aleju zaslužnih građana na Novom groblju, gdje je legendarni pjevač sahranjen.

2

Foto: Srpski telegraf

– Hvala vam svima. Neki od vas su proveli više vremena s njim, nego mi. On za nas nije otišao, dok god je njegove muzike podsjećaće nas na njega i njegovu dušu i on će živjeti sa nama. Moram da se zahvalim svima koji su došli na sahranu, nek im se vrati srećom – kazao je Mihajlo na sahrani.

Leave a Reply