Kad je ginekolog video OVAJ DETALJ na ultrazvuku, rekao mi je da ŠTO PRE ABORTIRAM: Rodila sam i ostala u ŠOKU

Britanka Džordan Skvajers (22) doživela je potpuni šok u 12. nedelji trudnoće kada joj je ginekolog nakon urađenog ultrazvuka pokazao detalj na bebi.

Lekar je pogledao snimak sa ultrazvuka i rekao mi da što pre abortiram. Da sam ga poslušala, napravila bih najveću grešku života, istakla je Džordan Skvajers za britanski “Mirror”, čiju priču u celosti prenosimo.

Britanka Džordan Skvajers (22) doživela je potpuni šok u 12. nedelji trudnoće kada joj je ginekolog nakon urađenog ultrazvuka pokazao detalj na bebi koji, kako joj je objasnio, ukazuje na to da beba zasigurno ima Daunov sindrom i posavetovao joj da “što pre okonča trudnoću”.

Ginekolog mi je rekao da što pre abortiram. Uopšte mi nije dao bilo kakvu drugu opciju, samo je prokomentarisao da “zakažem abortus što pre”. Kako mi je objasnio, budući da beba ima veliku količinu tečnosti u potiljku, sigurno će se roditi sa Daunovim sindromom – prepričava majka.

Ipak, kako kaže, popričala je sa svojim partnerom Džonatanom (30) i kako su već imali jedan pobačaj, rešili su da ne prekidaju trudnoću.

Odbijala je, kaže, da ide na dalje testove i preglede i mirno je čekala termin za porođaj. Na svet je njihov sin Džej došao carskim rezom i bio je potpuno zdrav! Ovog februara napuniće dve godine i razvija se potpuno normalno, kao i svako drugo dete.

– Ne znam da li je to majčinski instinkt ili nešto drugo, ali znala sam da moram da nastavim trudnoću. A majkama želim da poručim da uvek traže mišljenje drugog lekara, naročito u ovako teškim i osetljivim situacijama – poručuje ona.

 

IZVOR:  (Espreso.rs / mirror.co.uk)

Leave a Reply