IMATE BUBULJICE NA STRAŽNJICI? Nisu bezazlene, UPUĆUJU NA OVAJ PROBLEM KOJI IMATE!

Evo kako ove izbočine, odnosno kvržice folikulitisa, nastaju i kako da ih se riješite …

Bubuljice znaju da budu veoma bolne

Akne na pozadini nastaju zbog mrtvih ćelija kože i bakterija koje se stvaraju u korijenu dlake. Dame koje redovno vježbaju češće su sklone takvoj vrsti akni zbog znoja i uske, ali ima rješenja i za ovaj problem.

Tuširajte se proizvodima sa benzoil-peroksidom

Ovaj sastojak obično se nalazi u proizvodima namenjenim masnoj koži sklonoj aknama. Djeluje tako što sasuši i oslobodi zarobljene mrtve ćelije kože, pa tako akne nestanu.

Otvorite pore salicilnom kiselinom

Začepljene pore na zadnjici najbolje ćete otvoriti salicilnom kiselinom koje ima u proizvodima protiv akni. Nekoliko puta nedeljno očistite zadnjicu proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu jer će sve što djeluje na kožu lica djelovati i ona ovaj dio tijela.

Losion sa mliječnom kiselinom

Nakon što dobro očistite kožu ovog područja, treba da je hidrirate, ali ne bilo čime. Klasični losioni mogu zatvoriti pore i nanijeti još više štete. Zato je tu losion s mliječnom kiselinom jer ona nježno uklanja mrtve ćelije kože i oslobađa akni.

Obavezno tuširanje poslije vježbanja

Nikako ne preskačite tuširanje nakon treninga. Najbolje je da to uradite odmah pošto završite s vežbama jer, ako budete sjedili u znojavoj odjeći, velika je vjerovatnoća da ćete zaraditi akne na zadnjici.

IZVOR: Novi.ba

 

Leave a Reply