Svet i dešavanja

Evo koliko dugo možete čuvati meso u hladnjaku

Sirova perad u hladnjaku traje samo dan ili dva (na 5 ° C ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na -18 ° C ili hladnije). Kuhana živina može se hladiti nekoliko dana, a može zamrznuti i jesti dva do šest mjeseci.

Crveno meso i svinjetina
Crveno meso i svinjetina mogu se hladiti do pet dana, a mogu zamrznuti četiri do 12 mjeseci. Preostalo kuhano meso trajat će tri do četiri dana u frižideru i dva do šest mjeseci ako je smrznuto.

Mleveno meso
Mljeveno meso, poput govedine, teletine, svinjetine ili živine, može se hladiti na jedan do dva dana, a može se zamrzavati na tri do četiri mjeseca.

Hot dog i salame
Frankfurter i salama mogu dva tjedna stajati u zatvorenom hladnjaku i treba ih jesti u roku od tri do pet dana nakon otvaranja (hot-dogovi mogu stajati i par dana duže). U zamrzivaču će vam trebati jedan do dva mjeseca.

Slanina i kobasice
Slaninu koja stoji u frižideru treba pojesti u roku od tjedan dana, a kobasicu bi trebalo jesti u roku od dva dana. Oboje se mogu zamrznuti mjesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva mjeseca.

Jaja
Sirova jaja se mogu hladiti u hladnjačama i do mjesec dana, ali ne duže od tjedan dana ako se kuhaju tvrdo. Odvojeni bjelanjak ili tučeno jaje treba zamrznuti i trajati će do godinu dana. Odvojene bjelanjke ili žumanjke treba pojesti u roku od dva do četiri dana.