Astrologija

Zubna pasta može vam pomoći kod uboda komaraca

Obično se pasta za zube koristi samo za četkicu za zube, ali njezina je primjena mnogo šira. Ovo su neki od načina na koje možete koristiti pastu za zube i olakšati vam život. Obrišite svoj srebrni nakit mekim čačkalicom i malo paste. Isperite pod vodom i ostavite da se osuši i uživajte u novom sjaju vašeg nakita.

Ako vas ugrize komarci prije spavanja, stavite malo paste za zube i ostavite preko noći. Iritacija će biti mnogo blaža, a rana mnogo manja. Svakako ujutro isperite pastu s kože.

Ako ste kod kuće farbali kosu i ostavili joj tragove boje, upotrijebite pastu za zube kako biste uklonili suvišnu boju. Lak za nokte možete ukloniti i paste za zube ako nemate sredstvo za uklanjanje. Nanesite ga na nokte, četkajte i lak će otpasti.

Pastu za zube možete ukloniti i sa tepiha. Koristite malo tople vode i čistu krpu. Protrljajte mrlju i gledajte kako nestaje. Da li je vaše dijete nacrtano na zidu markerom, ali još uvijek ne želi sačuvati to sjećanje? Mrlju četkajte pastom za zube i četkom.

Ako se vaše bijele tenisice počnu sivo ili smeđe, upotrijebite pastu za zube kako biste vratili njihovu bjelinu. Obrišite ih pastom, a zatim obrišite vlažnom krpom.