Svet i dešavanja

Bez straha od masnoće, jedite ovo svakodnevno uveče

Barem svi ponekad gladuju prije spavanja. No mnogi se boje da će steći kilograme ako često jedu kasno u noć da preskoče taj obrok i gladno odu. Ipak, nema razloga za donošenje takvih odluka. Da ne biste napravili veliku grešku i pojeli ono što prvo dođe (obično nezdravu), opskrbite kuhinju hranom koja će ublažiti glad u kasnim satima, ali neće opteretiti vaš metabolizam.

Kokice
Naravno, ne mislimo na maksimalno soljene kokice koje ste naknadno prelivali maslacem ili one sa sirom. Takav je izbor potpuno pogrešan. Ali činjenica je da su kokice jedna od najzdravijih zalogaja. Sadrže i malo kalorija, kao i masnoće i obilje vlakana, što ih čini odličnim izborom kada jedete grickalice.

Mrkva
Znamo da vam to vjerojatno nije omiljeno povrće, ali nutricionisti se slažu da je mrkva dobar izvor hranjivih sastojaka, vitamina A i kalcijuma. Tako da umesto čipsa pojedite čips od mrkve sa malo soli.

Grčki jogurt
Jogurt je odličan izvor kalcijuma, ali i proteina koji će učiniti da se osjećate puni. Osim toga, neka su istraživanja pokazala da ćete jesti jogurt uveče, ujutro ćete biti manje gladni.

Smrznuto i ohlađeno voće
Smrznuta banana ili ohlađeni ananas, kao i bilo koje drugo voće, može biti odlična zamjena za sladoled.