Zabava i zanimljivosti

Protiv stresa se možete izboriti na ove načine

Baš kada nam je potrebno najviše vremena da se oporavi od stresa, to je najteže učiniti. Tako su dobrodošli brzi, ali zabavni načini za uklanjanje stresa.

Pijte sok od naranče – pored sjajnog ukusa je i vitamin C kojim obiluje, snižava krvni pritisak i stresni hormoni kortizol.

Masirajte uši – nekoliko puta gore-dolje lagano protrljajte palcem i kažiprstom po vanjskoj ivici uha preko minute ili dvije. Tako ćete aktivirati akupresurne točke koje će opustiti vaše mišiće lica i tijela, a fokusiranjem na masažu, odvratit ćete pažnju od stresa.

Promijenite način na koji (samo) govorite – koliko često vam se čini da sami sebi kažete „Sutra moram to učiniti, ovo i ono“ ili „Danas moram to učiniti prije nego što se opustim“. To zvuči kao zadatak, nešto što ne želite učiniti. Umjesto toga, recite: „Radit ću to, ovo i ono sutra“, ili „Danas ću to učiniti prije nego se opustim“.

Idite na novo mjesto – prošetajte i pronađite novo omiljeno mjesto, promijenite svoje okruženje, jer isto okruženje uvijek stvara isto ponašanje. Promjena navika i okruženja je najbolji način za smanjenje stresa i sprečavanje obrazaca ponašanja.

Usporite – bavite se nečim, ali to radite polako. Može biti o kaligrafiji ili bojankama za odrasle, ali i o nečemu što je jednostavno poput hrane koja sporo žvaka ili dubokog disanja.

Izvršite 10-minutno čišćenje – Rutinsko čišćenje vam pomaže da očistite svoj um iz nereda i usredotočite se na nešto drugo. Bilo da se radi o papirologiji, stolu ili ormaru, držite se tako kratkog posla ako se osjećate anksiozno.